Verloren op zee met een walvis achter je aan

De grote witte walvis Moby Dick is geen sprookje. Dit zeemonster bestond echt en inspireerde schrijver Herman Melville om zijn klassieker ‘Moby Dick’ te schrijven. Hij combineerde de verhalen over de albino walvis Mocha Dick met het verhaal van de Essex, een schip dat was vernietigd door een woeste potvis. Dit verhaal was ook de inspiratiebron voor ‘In the Heart of the Sea’. Chris Hemsworth (‘Thor’, ‘Blackhat’) speelt Owen Chase, de eerste stuurman van de walvisvaarder Essex. Wanneer dit schip op jacht gaat naar walvissen, worden ze geramd door een potvis. Dit dier vernietigt het schip en de mannen komen in kleine reddingssloepen op zee terecht. Ze moeten zich zien te redden terwijl ze worden achterna gezeten door een gigantische wraakzuchtige walvis. De zeemannen die de aanval weten te overleven, moeten daarna heel erg ver gaan om in leven te blijven.

Lees ook:Nu in de bioscoop: In the Heart of the Sea
Lees ook:UPDATE Huub Stapel speelt hoofdrol in horrorfilm Sinterklaas
Lees ook:Misser bij de Oscarnominaties
Lees ook:Nieuwe trailer van horrorfilm Sint
Lees ook:Recensie – Sint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>