Schijf van 5: Films waar je boos van wordt!

Er zijn genoeg films die grappig, mooi of hartstikke eng zijn. Toch zijn de films waar je woedend om wordt een stuk heftiger en blijven vaak hangen. Dat gebeurde afgelopen week toen ik de voorpremiere van Harry Brown zag!

In die film speelt Michael Caine een gepensioneerde man, wiens beste vriend wordt vermoord door een stel jonge gasten. Werkelijk verbluffend (lees later deze week mijn recensie, de film komt donderdag uit), maar het is niet de eerste film die mij woedend maakte…

5. Last House on the Left (1972)

Wes Craven shockeerde de wereld met zijn verkrachting-en-wraak-film, die in Engeland tien jaar lang verboden is geweest. Het moment waarop Mari seksueel wordt misbruikt en wordt vermoord staat nog steeds op mijn netvlies gebrand.

De remake was ook sterk, maar wijkte af van het originele verhaal (Mari overleeft het) en de verkrachting werd afgezwakt. Het origineel voelde smerig aan en ook al zat er een duidelijk moraal in, de film maakte mij woedend. Al was dat waarschijnlijk ook het idee erachter.

4. Eden Lake (2007)

Hopeloos geflopt in de bios (maar een hitje op dvd) was Eden Lake, een nagelbijtende thriller met een frustrerend plot. Een jong stelletje gaat kamperen in de bossen, maar worden gestalkt door de plaatselijke jeugd. Die jochies sleur je het liefst door het scherm na wat zij teweegbrengen.

Het ligt op het niveau van The Strangers en Ils (Them), waarin ook een stelletje wordt opgejaagd. Maar de gruwelijke misdrijven en het fantastische einde zorgen voor een klap in je maag nadat je Eden Lake hebt gezien. Werkelijk een fascinerende film en nog steeds een dikke aanrader.

3. Requiem for a Dream (2000)

Lang bovenaan mijn lijst van favoriete films gestaan, mede dankzij de stijl en het camerawerk. Maar het verhaal in Requiem for a Dream is werkelijk misselijkmakend. Vier verhalen van vrienden en familie die bewust of onbewust aan drugs verslaafd raken.

Drie jongeren die verslaafd zijn zorgen nog voor een ‘eigen schuld, dikke bult’-gevoel. Maar een oudere vrouw die afslankpillen wordt aangesmeerd, waar ze van begint te hallucineren… wat vreselijk! Ellen Burstyn speelt de rol met zoveel overtuiging, dat het raar is dat haar rol bij een Oscarnominatie bleef.

2. The Cove (2009)

Genomineerd voor een Beste Documentaire-Oscar is The Cove. Eigenlijk maken documentaires mij altijd woedend, maar dit kijkje in de wereld van dolfijnenslachting speelt zo erg in op het knuffelgehalte van de dieren, dat ik aan het einde in tranen zat.

In Japan worden jaarlijks zoveel dolfijnen geslacht en een groep documentairemakers legt dat geheim bloot. Fascinerend, vooral door een ‘Ocean’s Eleven’-gevoel. De vreselijke zaak is zo aangrijpend, al moet je er wel tegen kunnen dolfijnenbloed te zien.

1. Irréversible (2003)

Er zijn weinig films die ik zo vaak uit heb gezet en later toch maar weer verder ben gaan kijken. Maar wat een interessante film! Je blijft woedend achter, maar dat is ongetwijfeld precies hoe de regisseur het heeft bedoeld.

Een stelletje krijgt ruzie op een feest en de vrouw loopt boos weg. Wat volgt is een verkrachting van 18 minuten (!) lang en de zoektocht van de man naar de moordenaar. Oh en de film wordt achterstevoren verteld… Lastige film, maar zeker de moeite waard.

Check hieronder de trailer van Irréversible. Welke film zorgde ervoor dat jij woedend werd? Laat hieronder je mening achter!

Lees ook:DVD Watch: Eden Lake
Lees ook:Recensie – Harry Brown
Lees ook:Wie heeft het gedaan? Wie??
Lees ook:Trailer vd Dag: The Book of Eli
Lees ook:Nichtje van Julia Roberts in Scream 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>