Schijf van 5: Monsterfilms

Met The Wolfman in de bioscoop zijn we belandt bij de zoveelste monsterfilm van het afgelopen decennium. Het iconische beest mag in de remake mensen aan stukjes scheuren, maar veel monsters gingen hem voor.

De schijf van 5 deze keer over monsterfilms. Later dit jaar komen nog meer monsters tot leven in Clash of the Titans en Piranha 3D. Check de monsterlijke films hieronder:

 

 

5. King Kong (1939)

Zowel de oude versie uit 1933 als de nieuwe uit 2005 zijn het noemen waard. Zette de oude nog het klassieke beeld neer, de nieuwe zette een realistisch beeld neer. Al was de film wat aan de lange kant…

Toch moet dat je niet weerhouden de nieuwe versie te kijken, het is immers een grootse productie van Peter Jackson. De oude is leuk als nostalgische film en grondlegger van de creature feature.

4. A Nightmare on Elm Street

Niet je klassieke monsterfilm over een groot beest dat een puinhoop achterlaat. Eerder een klein monster dat een bloedbad achterlaat. En nog steeds een van mijn favoriete horrorfilms.

Johnny Depp speelde een rol in het eerste deel. Helaas niet in de remake, die later dit jaar gepland staat. Check daarvan de trailer:

 

 

3. The Host (2006)

Japanners zijn de beste in het maken van rare monsterfilms, maar Koreanen kunnen er ook wat van. Zo bewees deze originele creepy monsterfilm een paar jaar geleden.

Een monster duikt telkens uit het niks op om mensen mee te slepen naar zijn schuilplaats. Als hij een meisje meeneemt, zweren haar vader en broertje wraak en trekken erop uit.

 

2. Jaws (1975)

Oh oh, laat de haatmail maar komen! Jaws niet op de eerste plaats? Oké, het is natuurlijk wel een fantastische film en verrassend fris in de huidige filmsfeer. Een echte monsterklassieker dus.

De Steven Spielberg-film won drie Oscars, bedenk je nu eens dat een monsterfilm dat doet! Leuk feitje: Acteur Charlton Heston was zo pissed dat hij niet voor de hoofdrol werd gevraagd, dat hij zwoer nooit met Spielberg in zee te gaan.

 

1. Cloverfield (2007)

Als je het hebt over een monsterfilm, dan is Cloverfield de definitie daarvan. Met een perfect opgezette viral marketing campagne, het monster werd goed geheimgehouden en na dat alles was de film ook nog superheftig.

Cloverfield was precies wat ik hoopte en alles werkte. Heb je de film nog niet gezien, check ‘m dan zeker. Hieronder nog een keertje die geweldige trailer (waarin eigenlijk niet zoveel te zien is…):

Lees ook:Gruwelijke nieuwe Monsterfilm!
Lees ook:Check deze brute manga van Jaws
Lees ook:Nieuwe trailer van… A Nightmare on Elm Street!
Lees ook:Supermysterieuze trailer van JJ Abrams
Lees ook:Nieuwe trailer van… Clash of the Titans!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>