Schijf van 5: Brittany Murphy

De jonge actrice Brittany Murphy is afgelopen weekend op trieste wijze overleden. De 32-jarige actrice heeft een paar prachtige films op haar naam staan, al was de laatste tijd duidelijk minder in de bioscopen te zien dan toen ze nog een rising star was.

Hieronder mijn top 5 van favoriete Brittany Murphy-films, zeker als jij je afvraagt wie deze prachtige dame was, zijn dit een paar goede aanraders.

5. Spun (2002)

De drugsfilm Spun is een beetje het Amerikaanse (te late) antwoord op Trainspotting en zelden is een film zo dicht in de buurt gekomen. Het is het leven van een gast die drie dagen lang in een steeds heftigere trip lijkt te raken.

Een brute film met naast Murphy ook Jason Schwartzman en Mickey Rourke in de hoofdrollen. De film is lekker rauw gefilmd en heeft een bepaalde cultstatus, al laat het Murphy eerder op haar lelijkst, dan op haar mooist zien.

4. Clueless (1995)

Jaja, Clueless behoort natuurlijk toe aan Alicia Silverstone. Maar toch speelde de debuterende Murphy ook een rol in de film die nog minstens zo vaak gequote wordt als Beavis and Butthead. Murphy speelt de ‘onhippe’ high school student Thai, die aan een flinke metamorfose wordt onderworpen.

De film kent de technische hoogstandjes van hedendaagse films misschien niet, maar Clueless is prima filmvoer en ook leuk om te zien waar de basis lag voor andere sterke tienerfilms als Mean Girls en de nummer 1 van dit lijstje.

3. Cherry Falls (2000)

Ah een hoofdrol voor Brittany Murphy, in de hopeloos ondergewaardeerde tienerslasher Cherry Falls. Ik zag deze film ooit nietsvermoedend in een Sneak Preview en deze film is het dichtste bij de eerste Scream gekomen van al die slasherfilms begin deze eeuw.

De film draait om het stadje Cherry Falls waar maagdelijke tieners worden afgeslacht door een moordenaar. De hitsige jongeren bedenken echter een massa-orgie om aan de dood te ontkomen. Als dat al niet als briljante parodie klinkt…

2. Sin City (2005)

Murphy speelde Shelly in Sin City, een film die zo ongelofelijk goed in elkaar zit en kwalitatief niet voorbij is gestreefd door de talloze verfilmingen van graphic novels. De rol van Murphy is misschien niet heel groot, het is wel degelijk een belangrijke rol.

Ze speelde als blonde stoot een serveerster die lastig wordt gevallen door haar vriendje (Benicio Del Toro). Ze wordt echter gered door Clive Owen en ze laat toch weer een verpletterende indruk achter.

1. Drop Dead Gorgeous (1999)

Nog zo’n gruwelijk ondergewaardeerde film, maar oprecht al jaren een van mijn lievelingskomedies. Echt de film die ik opzet als we met een groep vrienden een heerlijke, satirische komedie willen kijken.

In Drop Dead Gorgeous staat het fictieve stadje Mount Rose in de spotlight omdat daar een miss verkiezing wordt gehouden. Maar wie brengt de mooie dames een voor een om? Naast Murphy zijn ook Kirsten Dunst, Denise Richards en Kirstie Alley te zien. Echt een briljante film!

Check hieronder de trailer van Drop Dead Gorgeous. Zeker als je nog niet overtuigd bent! Ook Brittany Murphy (en haar hysterische lach) zijn te zien:

Lees ook:Nieuwe Piranha 3DD posters
Lees ook:Nog meer muzikale acteertalenten
Lees ook:Tower Heist trailer met Ben Stiller en Eddie Murphy
Lees ook:Dead Man Down Blu-ray Prijsvraag
Lees ook:Samuel L. Jackson wil in nieuwe Star Wars spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>