Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 1)

Als ik al geen vierkante ogen heb van het kijken naar films in de bios, dan zit ik wel aan de buis gekluisterd voor een serie. Door de jaren heen heb ik veel Amerikaanse series geprobeerd, maar een paar bleven echt hangen.

Volgen ook al je vrienden en collega’s allerlei series, maar heb je geen idee wat je echt moet zien? Hieronder staan de series waar ik momenteel verslaafd aan ben. Kom morgen terug voor deel 2!

 

10. 30 Rock

Tina Fey is een komiek die bekend werd door Saturday Night Live en die je ongetwijfeld weleens in een sketch voorbij hebt zien komen (zoals die van “toekomstige presidentskandidaat” Sarah Palin). In 30 Rock speelt ze dan ook een uitvoerend producent van… een populaire sketchserie!

Haar baas (Alec Baldwin) komt altijd met de meest bizarre ideeën op de proppen en haar collega’s vliegen elkaar in de haren. Briljante serie en kijkt heerlijk weg door de korte afleveringen. Voor de liefhebbers van sarcastische en surrealistische humor!

 

9. Fringe

Deze nieuwe serie van JJ Abrams (Lost) pas ontdekt, maar zwaar onder de indruk! Een hedendaagse X Files waarin een duo ‘fringe’ zaken oplost, wat vooral bizarre moorden inhoudt die te maken hebben met dingen als klonen, mutatie en teleportatie.

Het heeft de sfeer van Lost en de humor van X Files, een heerlijke combinatie die werkt door de twee hoofdrolspelers. Ongelofelijk spannend, soms zelfs eng maar ook zeer interessant. Wat als dit soort zaken echt bestaan…? Bekijk onderaan de promo!

 

8. The Office UK & US

Fans van de Britse The Office zijn bevooroodeeld over de Amerikaanse remake, maar alleen al de talloze prijzen en seizoenen bewijzen wel dat het even sterk is. En gelukkig maar dat die remake er is, want na twee seizoenen van de Britse serie stoomt de Amerikaanse lekker door.

Na zes seizoenen zijn de avonturen van die vreselijk irritante baas Michael Scott nog steeds hilarisch. Wat kan er fout gaan op een standaard dag in een kantoorgebouw dat in papier handelt? Heel veel dus…

 

7. Gossip Girl

Voor iedereen die vroeger dol was op Beverly Hills 90210 en Melrose Place zijn niet die remakes (die momenteel in Amerika lopen), maar is juist Gossip Girl de enige waardevolle serie. Het is heerlijk smullen en toegankelijker voor mannen dan je zou denken.

Het draait om een groepje snobbistische kids in de Upper East Side (New York), waar ze vooral bezig zijn met elkaar zwart maken en keihard feesten. De aantrekkelijke cast maakt Gossip Girl prachtig en de bitchfights zijn heerlijk om naar te kijken.

 

6. Harper’s Island

Een hedendaagse Scream, maar dan op een eiland. Veel vrienden zijn hier al aan verslingerd geraakt en helaas is er maar een seizoen uit. Een moordenaar houdt huis op een bruiloft en de genodigden vallen bij bosjes. Maar wie is die gruwelijke moordenaar?

In elke aflevering vallen er prominente figuren uit als een afvalrace en er blijven maar een paar mensen over. Echt nagelbijtend spannend, goed geacteerd en voor straf dat het niet in Nederland uitgebracht gaat worden zeg ik: downloaden maar!

 

 

KOM MORGEN TERUG VOOR HET TWEEDE DEEL, DE TOP 5 TELEVISIESERIES VAN HET MOMENT! Bekijk hieronder de promo van FRINGE.

Lees ook:Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 2)
Lees ook:Schijf van 5: Nieuwe Series op TV
Lees ook:Gooische Vrouwen pakken Prada koffers in filmtrailer
Lees ook:Geheime Super 8 trailer van JJ Abrams gelekt!
Lees ook:Check de New Kids Turbo trailer… KUT!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 1)

  1. Pingback: Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 2) | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>