Schijf van 5: Tranentrekkers

Met My Sister’s Keeper, de Cameron Diaz-film die aanstaande donderdag in première gaat, lijkt filmland weer een tranentrekker rijker. Zoals een Amerikaanse recensent omschreef: “My Sister’s Keeper probeert je iedere vijf minuten te laten huilen. Met succes.”

Nu ben ik een sucker voor jankfilms en heb ik een enorme lijst. Hieronder vijf van mijn favoriete tearjerkers en dus absolute aanraders voor als je ze niet hebt gezien!

1. Dear Zachary

Een film die tot op heden nog niet in Nederland is verschenen. Het is dan ook een documentaire, maar de meest hartverscheurende film die ik ooit heb gezien. Dear Zachary gaat over een man die zijn beste vriend is verloren. Hij is namelijk vermoord door zijn vriendin die bij haar arrestatie bekendmaakte zwanger te zijn van hem. De film is de erfenis voor het zoontje Zachary, dat daarna werd geboren. Een absolute aanrader en meteen de beste film van de afgelopen jaren.

 

2. Bridges of Madison County

Clint Eastwood raakte mij diep met dit romantische drama. Een fotograaf (Eastwood) maakt een korte stop in een stadje waar hij een huisvrouw ontmoet (Meryl Streep). Haar gezin is een weekendje weg en zij begint een kortstondige en heftige affaire met de fotograaf.

Het einde is prachtig en je kunt het amper droog houden. The Bridges of Madison County is werkelijk een tijdloos liefdesverhaal.

 

3. ET

Ach ET. Wie heeft de film over het bijzondere wezentje niet gezien? Al sinds kinds af aan een tranentrekker met die beroemde scène waarin de alien helemaal grijs en gerimpeld wordt. Maar ook de kinderrol van Drew Barrymore is er een om nooit te vergeten.

ET werkt dan ook nog steeds als film en voor mij is het de beste film van Steven Spielberg, die zich samen met Close Encounters of the Third Kind zich het meest thuis lijkt te voelen in science fiction.

4. Away From Her

Een ondergewaardeerde en helaas weinig bekeken film. Een schattige oude man weet niet meer wat hij met zijn vrouw aan moet. Zij begint dement te raken en dus is hij gedwongen haar naar een verzorgingstehuis te brengen. Beleid is echter dat hij haar dertig dagen niet mag zien, zodat zij kan wennen aan de nieuwe omgeving. Na een lange maand komt hij op bezoek en is zij hem niet alleen vergeten, maar heeft ze een nieuwe liefde. Pijnlijk en hartverscheurend. Ook een terechte Oscarnominatie voor Julie Christie.

 

5. The Notebook

Staat volgens mij bekend als dé tranentrekker van deze eeuw. Hoe een liefdesgeschiedenis zich ontvouwt tussen twee mensen, die niet bij elkaar mogen zijn. Terwijl tranentrekkers zich vaak richten op een ouder publiek heeft The Notebook een enorme aanhang onder jongeren. En waarom is Rachel McAdams momenteel niet de grootste jongere actrice ter wereld?

Bekijk hieronder de trailer van Dear Zachary en overtuig jezelf om deze film te bestellen op internet!

Lees ook:Bios Top 10: Alice blijft onverslaanbaar
Lees ook:Meest bizarre trailer ooit…?
Lees ook:Trailer vd Dag: The Blind Side
Lees ook:Mijn favoriete films van 2009
Lees ook:Avatar van de eerste plaats verstoten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>