Schijf van 5: Tienersterretjes

Miley Cyrus is vanaf donderdag voor het eerst groots in de Nederlandse bioscopen te bewonderen in Hannah Montana The Movie. Toch kampen de meeste tienersterren met een klein imago probleem, hun vlekkeloze Amerikaanse imago spreekt weinig mensen aan. Toch is er wel degelijk enig talent zoals Robert Pattinson, Dakota Fanning en Kristen Stewart.

Zij lopen al even mee, dus schotel ik je alvast een top 5 van nieuwe sterren voor! Wie gaat hand in hand met Miley de filmwereld veroveren? 

1. Emily Browning

Nog maar 20 jaar en toch heeft ze al tegenover Jim Carrey, Heath Ledger en Elizabeth Banks gestaan. Haar typische gezicht met onschuldige uitstraling heeft haar altijd goed gedaan. Zoals onlangs nog in The Uninvited en eerder in Lemony Snicket. Toch zit er een scherp randje aan Emily…

Dat zal vast te zien zijn in Sucker Punch, waarin zij met een team meiden volgend jaar wraak gaat nemen op een nare man. Met machinegeweren.


2. Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg is the weird kid, die op een vreemde manier meteen heel guitig overkomt. Zijn rol in Adventureland (van de makers van Superbad) stelt hem in de gelegenheid om samen met Kristen Stewart als serieuze acteur aan de slag te gaan.

In de horrorkomedie Zombieland gaat hij echter ondoden te lijf met een bijl… Hij heeft echter nog zes producties waar hij momenteel aan werkt, dus genoeg Jesse voor je geld!


3. Dev Patel

Tja, geen Oscar voor Slumdog Millionaire? De opmerkelijke onbekende hoofdrol voor Dev Patel is zeker niet onder de radar gegaan. Hij werd meteen voor The Last Airbender gevraagd, de nieuwe film van M. Night Shyamalan.

De Indiase jongen met de opvallende flaporen zal dan ook een rijke toekomst tegemoet gaan, al gaat hij hopelijk niet heel Shia LaBeouf in alleen maar blockbusters spelen. De houdbaarheid van nieuwe acteurs staat en valt immers met de opmerkelijke keuzes die ze maken!

4. Leighton Meester

Als de typische bitch Blair is Leighton Meester het meest opvallende personage in de tv-serie Gossip Girl. Natuurlijk is het altijd wel een beetje opvallend dat zij al 23 is en een 18-jarige speelt, maar goed. De filmcarrière van Leighton is echter nog niet van de grond gekomen, al staan er twee films in de planning.

De knappe dame heeft met een zangcarrière meer succes en scoorde onlangs een hit in Amerika. Maar laten we hopen dat de film Date Night (met Mark Wahlberg en Tina Fey) haar credit oplevert!

5. Isabelle Fuhrman

De jongste van de groep, de nog maar 12-jarige Isabelle Fuhrman, mag zich nog maar net tiener noemen. Toch is ze in een keer wereldberoemd door de ijzersterke rol van Esther in de horrorfilm Orphan. Een film die van tevoren door de saaie trailers al werd afgevuurd, maar bij bioscooprelease in Amerika vriend en vijand verrast heeft.

Het is ook niet heel gek dat ze in een remake van Children of the Corn te zien is, maar ook in de toekomstige 3D-film Around the World in 50 Days. We zullen zien…

 

Bekijk hieronder alvast de trailer van Orphan, die vanaf 19 november in de Nederlandse bioscopen draait!

Lees ook:Orphan
Lees ook:Eerste Trailer van De Palma’s Passion
Lees ook:Trailer vd Dag: The Last Song
Lees ook:Iron Man 2 brengt speciale IMAX-trailer uit
Lees ook:Terug naar de Kust

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Schijf van 5: Tienersterretjes

  1. Pingback: Intrigerende film over de opkomst van een multimiljonair | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>