Schijf van 5: Speelgoedfilms

Met de release van de laatste ‘zomerfilm’ van dit jaar, het actiespektakel G.I. Joe: Rise of the Cobra, lijken films gebaseerd op speelgoed een trend. Het is natuurlijk altijd de vraag of je jeugdsentiment ten grabbel wordt gegooid, of dat de verfilming trouw blijft aan de originele poppen.

Maar krijg je er maar geen genoeg van? Dan heb ik nog vijf films voor je verzameld die zijn gebaseerd op speelgoed of waarin de hoofdrol is weggelegd voor (niet altijd even schattig) kindervoer.

1. Transformers (2007)

Een luidruchtige Michael Bay-verfilming van de gelijknamige speelgoedlijn, maar wel een heleboel lol! Sam (Shia LaBeouf) vindt een oud barrel, dat uiteindelijk een Transformer blijkt te zijn: een robot in vermomming! Groots spektakel dat onder de fans van het speelgoed een grote groep aanhangers verzamelde.

Het vervolg viel deze zomer helaas minder in de smaak, maar haalt wereldwijd nu al honderd miljoen euro meer op. Het derde deel staat voor 2011 gepland.

 
2. Bratz: The Movie (2007)

Deze chickflick is gebaseerd op poppen, die ook een eigen tekenfilmserie hebben. Vier vriendinnen, met allemaal een eigen specialiteit zoals zingen of slim zijn, worden gezworen vijanden op school. Totdat ze samen moeten werken tegen een bullebak en ze elkaar weer lief vinden. Aan het einde zingen ze er zelfs een liedje over.

Werd zeer slecht ontvangen, presteerde beroerd in de bioscoop en werd genomineerd voor vijf Razzies.

 

3. Toy Story (1995)

De eerste lange speelfilm van megabedrijf Pixar, dat later met Wall-E en Finding Nemo furore maakte. En de titel zegt het al, de speelgoedfiguren Woody en Buzz Lightyear gaan met elkaar de strijd in om de liefde van hun ‘baasje’ Andy te winnen.

Een hartverwarmende film met een vervolg dat wellicht nog beter is dan het eerste deel. Toy Story 3 komt volgend jaar uit, maar eerst nog genieten van de eerste twee delen die in oktober in 3D gaan draaien.

 

4. Child’s Play (1988)

Een minder gezellige film, met in de hoofdrol een pop die kan praten en moorden. Jawel, Chuckie is de belichaming van een seriemoordenaar, die zijn geest verwisseld ziet worden met het kinderspeeltje.

Een oprecht enge film, die scoorde in de bioscoop. Een rits vervolgen kon ook niet uitblijven en in Child’s Play 2, Child’s Play 3, Bride of Chuckie en Seed of Chuckie moordt, trouwt en plant Chuckie zich voort.

 

5. Small Soldiers (1998)

Een actiefilm waarin chips in speelgoed ervoor zorgen dat poppen in een buitenwijk de strijd aangaan met een vijandige lijn. De stemmen zijn verzorgd door Kirsten Dunst, Tommy Lee Jones, Dennis Leary en Gregory Smith.

Dat redde de film niet van een matige uitwerking, een matige opbrengst en een matig plot. Inderdaad, een matige film dus.

 

 

En terwijl G.I. Joe: Rise of the Cobra een spannend spektakel schijnt te zijn, hieronder een korte trailer. Kun je meteen beoordelen of de film in de stijl van de poppen goed is gelukt!

Lees ook:Nieuwe foto Dawn of the Planet of the Apes
Lees ook:Horrorfilm The Boy: ‘Is Chucky terug?!
Lees ook:Watch This: De eerste 5 minuten van The Lovely Bones
Lees ook:Nazi poppen vallen Engeland binnen
Lees ook:Eerste beelden World War Z met Brad Pitt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>