Killing Them Softly nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD: Killing Them Softly, een vlijmscherpe gangsterfilm, gebaseerd op het boek Cogan’s Trade, met o.a. Brad Pitt, Richard Jenkins, James Gandolfini en Ray Liotta.

 

 

 

Het verhaal:

Wie in New Orleans een illegale pokerwedstrijd overvalt, moet wel zeker weten dat hij niet gepakt wordt. Of hij weet niet waar hij aan begint.

Want wie er ook met een shotgun de geheime gokhal van Markie Trattman (Ray Liotta) binnenliepen, ze krijgen gegarandeerd Jackie Cogan (Brad Pitt) achter zich aan. Die denkt eerst dat Trattman de overval weer eens zelf in scene heeft gezet. Zijn oog valt echter al snel op twee sukkels; de werkloze junkies Frankie (Scoot McNairy) en Russell (Ben Mendelsohn), die duidelijk niet wisten waar ze aan begonnen.

De enige kans, die het duo heeft, is dat de door Cogan ingevlogen huurmoordenaar Mickey (James Gandolfini) te druk is met drank en hoeren om op tijd in actie te komen. Als Cogan te horen krijgt dat de bazen achter zijn contactpersoon (Richard Jenkins) ongeduldig worden, besluit hij met frisse tegenzin zelf in te grijpen. Killing Them Softly is een grimmige misdaadfilm, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een vervallen stad in verkiezingstijd.

Cogan’s Trade:

Wanneer regisseur Andrew Dominik de roman van George V. Higgens genaamd Cogan’s Trade las, begreep hij meteen dat het een perfecte metafoor was voor een financiële crisis en de economische visie van Amerika. Het is een systeem wat door toedoen van hebzuchtige mensen gigantisch is ontspoord en waar de zedelijkheid compleet zoek is. Dat klinkt allemaal heel zwaar maar Dominik zorgt er tegelijkertijd voor dat de onderlaag nooit zal overwinnen. Verder wordt in de film tevens flinke kritiek geuit op de Amerikaanse samenleving en het idee van de Amerikaanse Droom, waar de leden van de maffia niet helemaal achter stonden.

Conclusie:

Killing Them Softly is een goede misdaaddrama, fantastisch geacteerd (glansrol voor James Gandolfini) tot in de kleinste bijrollen, prachtig in beeld gebracht (vooral de moorden) en vaak onwaarschijnlijk grappig. Een van de betere misdaadfilms van 2012 nu op Blu-ray en DVD!

Bekijk de trailer:

Met dank aan: dfw

Lees ook:Killing Them Softly poster
Lees ook:Killing Them Softly Trailer met Brad Pitt
Lees ook:Robert De Niro vs John Travolta in Killing Season
Lees ook:Superman mag alsnog James Bond spelen
Lees ook:Mission Impossible: Ghost Protocol clip en poster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>