Recensie – The Tourist

Elise is een mysterieuze vrouw die op de hielen wordt gezeten door Scotland Yard. Zij krijgt de opdracht van een vreemdeling om een man uit te kiezen en de politie te laten geloven dat hij de man is die ze eigenlijk zoeken.

Zo stuit ze op Frank, die ze meeneemt op een bizarre tocht door Italie. Lukt het tweetal om iedereen slim af te zijn? Het koppel begint daarnaast langzaam voor elkaar te vallen…
The Tourist is een film die je al honderd keer eerder hebt gezien. Het is een typisch voorbeeld wat er gebeurt als je een gerenommeerde Europese regisseur (Florian Henckel von Donnersmarck – die eerder Das Leben der Anderen maakte) plotseling naar Hollywood stuurt.

Chemie

Dacht je eerder nog dat Angelina Jolie en Johnny Depp je nog anderhalf uur konden boeien door een telefoonboek voor te lezen, hierin wordt pijnlijk duidelijk dat de twee acteurs ongeveer precies nul chemie met elkaar hebben.

Op premieres van de film was ook al te zien dat het tweetal niet bepaald vriendelijk naar elkaar keek. Daarnaast heeft The Tourist nog veel meer problemen, zoals een beroerde twist aan het einde en een halfbakken subplot over een hoofdagent van de Scotland Yard.

Fotogeniek

De twee hoofdrolspelers worden weggespeeld door het fotogenieke Venetie, eigenlijk de enige reden waarom je de film zou moeten kijken. De componist Hans Zimmer heeft een slaapverwekkende soundtrack verzorgd, dat prima past bij de rustgevende omgeving.

Het einde slaat een aantal gaten in de plot en laat je rollend met je ogen achter in je stoel. De casting van de film ging ook niet zonder slag of stoot: regisseur Von Donnersmarck liep al weg van de set en de rolverdeling zag er op een punt heel anders uit (met Sam Worthington, Tom Cruise en Charlize Theron in de hoofdrollen).

The Tourist is een domper van de bovenste plank. Het bewijs dat een film misschien twee sterren mag huisvesten, maar zonder plot nergens is. Een slaapverwekkend voorbeeld van een spionage thriller waarin niks spannend is. En kan La Jolie nu eindelijk stoppen met spionagefilms? Het is niet haar sterkste kant…

Cijfer: 4

Lees ook:Angelina Jolie in The Tourist als… spion
Lees ook:Recensie – Sherlock Holmes
Lees ook:Het is officieel, we krijgen ‘Independence Day 2′
Lees ook:DVD Watch: Duplicity
Lees ook:Recensie – Leap Year

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>