Recensie – Morning Glory

Een duik in het ochtendnieuws van Amerika. De gedreven producer Becky wordt gedumpt door de show waar ze bij werkt en gaat op zoek naar een nieuw ochtendprogramma. Ze komt terecht bij DayBreak – het ondergeschoven, zwakkere kindje onder de concurrenten.

Haar taak is om een frisse wind door DayBreak te blazen. Dat ze net op zoek moet naar een nieuwe co-host en die vindt in doorgewinterde journalist Mike Pomeroy pakt niet erg goed uit. Ze krijgt ook nog te maken met het diva-gedrag van host Colleen Peck en de interesse van haar college Adam.

Feelgood

Tijdens het kijken naar Morning Glory realiseerde ik me plotseling dat er weinig feelgood films uitkomen. Natuurlijk heb je goede komedies (Dinner With Schmucks) maar die zijn vaak te flauw. Drama-komedies zijn vaak te dramatisch (Love and Other Drugs). Maar een onbezonnen film die wel het doel raakt is vrij zeldzaam.

In de voetsporen van films als The Devil Wears Prada, Easy A en (500) Days of Summer is dit jaar dan de beurt aan Morning Glory. Een prima film, heerlijk ontspannen en met een doorgewinterde cast. Relaxte muziek, goede grappen en een vleugje drama… het is een lange tijd geleden dat ik zo blij uit de bioscoop liep.

Overacting

Rachel McAdams heeft tussen dit en haar vorige films The Notebook en Mean Girls duidelijk een lesje overacting gevolgd. Daar is de rest van haar collega’s ook niet vies van, op Patrick Wilson na. Maar het past bij de stijl, al komt het in het begin nogal hysterisch over.

Diane Keaton en Harrison Ford maken het plaatje compleet als elkaars tegenpolen. Beide zorgen voor wat heel wat grappen, maar of het een breed publiek aanspreekt is de vraag. Het fenomeen ‘breakfast shows’ is nogal Amerikaans en een host duo is hier niet erg populair.

Universeel

Een ander thema is wel erg universeel: uiteraard wordt Becky verliefd op haar college Adam. Het levert enkele problemen op, maar het is ook heel verfrissend om niet een heel ge-jojo te zien van anderhalf uur tussen twee mensen. Dat is typerend voor Morning Glory, alles is zo heerlijk ongecompliceerd. Misschien niet erg realistisch, maar wel zo heerlijk.

Morning Glory heeft wel een aantal kleine problemen als het gaat om karakters. Iemand die gestresst is, is meteen heel gestresst en stuntelig. Presentatrice Colleen is bitchy, maar dan ook meteen Bitchy met hoofdletter B.

Fluitend

Het is een film die je blij maakt, maar sta er een beetje voor open. Uiteindelijk kom je fluitend de zaal uit op dat heerlijke nummer van Natasha Bedingfield dat tijdens de eindcredits speelt.

Morning Glory heeft een indrukwekkende cast – met Diane Keaton, Harrison Ford en Rachel McAdams. Een overdreven blije film, die je trekt als je er open voor staat maar zwaar irritant vindt als het niet je stemming is. Toch schuilt er iets schattigs in de film dat onweerstaanbaar is. Voor iedereen die het leven niet te zwaar op zich neemt is dit een uitstekende film.

Cijfer: 7,5

Lees ook:The Rebound
Lees ook:Leuke romantische komedie: Something’s Gotta Give
Lees ook:Watch This: Meest ranzige seksscène… ooit!
Lees ook:The Host Trailer
Lees ook:Julie & Julia

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recensie – Morning Glory

  1. 4rx

    Rachel McAdams speelt de onhandige, nerveuze en opgefokte Becky, Harrison Ford, een arrogante, verbitterde maar vooral chagrijnige anchorman en Diane Keeton zet een hysterische presentatrice neer. Je met je de gehele film voorhouden : ze spelen het maar, anders werkt het geheel beslist op je humeur en zenuwen. Ik vond het vooral een niet-leuke en niet boeiende film. Enige pluspunten : aardige soundtrack en kijkje achter de schermen bij een ochtendshow op TV

      /   Reply  / 
  2. vestuvines sukneles

    che presentatrice neer. Je met je de gehele film voorhouden : ze spelen het maar, anders werkt het geheel beslist op je humeur en zenuwen. Ik vond het vooral een niet-leuke en niet boeiende film. Enige pluspunten : aardige soundtrack en kijkje achter de schermen bij een ochtendshow op TV

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>