Recensie – Leap Year

Anna Brady is een neurotische vrouw die geobsedeerd is door het idee van trouwen. Zoals iedere vervelende trouwzieke filmvrouw trekt ze erop uit om haar vriend ten huwelijk te vragen op Leap Day, naar een Ierse traditie.

Ze vertrekt op een tocht richting Ierland en trotseert daar het slechte weer. Daarnaast loopt ze een andere jongen tegen het lijf, met wie ze niet kan opschieten.

Bah

Bah, jakkes, gatverdamme. In een jaar met zulke slechte romantische komedies komt er een afgrijselijke film als Leap Year voorbij. Totaal onlogisch, zonder een grote sterrencast (Nederland is nog niet zo bekend met Amy Adams), een akelig plot en een film die drijft op clichés en stereotypen, dat dit nog in de bios komt.

Het begint al met een vrouw (Amy Adams) die geobsedeerd is met trouwen. Films met vrouwen die geobsedeerd zijn door het krijgen van kinderen of met trouwen, werken op voorhand al op de zenuwen (Ja, The Back Up Plan, ik kijk naar jou!).

Wikipedia

Maar dan gooien ze er een plot in dat is gebaseerd op een soort Wikipedia-feitje waar een scriptschrijver ooit op is gestuit. Zij vertrekt naar Ierland waar ze haar complete tegenpool tegen het lijf loopt.

Als je zo’n hekel aan elkaar hebt, hoezo word je dan langzaam verliefd? Het wordt nog erger, als je ziet hoe de makers Ierland afschilderen. Een Amerikaanse vrouw die in een soort Middeleeuws Ierland rondzwerft en de totale cultuur op de hak neemt. Right on…

Koeien

Er overkomen haar allemaal vreselijke dingen, zoals in haar hakken (!) door de modder lopen of allemaal koeien uit de weg helpen. Wat een hilariteit…

Het loopt weer uit op eeuwig kontgedraai waarin ze moet kiezen tussen twee mannen. Als het moment eenmaal is aangebroken, boeit het je als kijker helemaal niks meer.

Oscargenomineerde

De normaal zo charmante Adams (Enchanted, Doubt) is hier een vervelende draak en haar personage is zo eendimensionaal. Is dit wat verwacht wordt van een meervoudige Oscargenomineerde?

Het lijkt wel alsof ze vast is komen te zitten in een B-film. Gelukkig is die plank dit jaar niet heel eenzaam, aangezien al eerder slechte films als The Back Up Plan, Sex and the City 2, The Bounty Hunter en Killers uitkwamen.

TiMeR

Wat is er gebeurd met de romantische komedie? De enige die ik dit jaar heb gezien die sterk is, is de film TiMeR, maar die gaat niet in de bios draaien.

Leap Year is een onmogelijk slechte film die alleen de die-hard romkom-liefhebbers aan zich bindt. Amy Adams speelt een vreselijk wijf die geen enkel greintje sympathie van je eist. De bijrollen worden plat gespeeld en het prachtige Ierland wordt schandalig misbruikt. Een slechte film.

Cijfer: 2

Lees ook:Schijf van 5: Imagine Film Festival 2010
Lees ook:Trailer vd Dag: Crazy Heart
Lees ook:DVD Watch: Obsessed
Lees ook:Julie & Julia
Lees ook:Recensie – An Education

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>