Recensie – The Last Song

Ronnie Miller is een typische opstandige puber die een zomer lang met haar kleine broertje bij haar vader moet doorbrengen. Ze zit er tegenop, totdat ze de heerlijke Will Blakelee ontmoet, een typische zomerromance is het gevolg.

Tenminste… Hun levens liggen wel erg ver uit elkaar. Bovendien wordt het dorpje in de greep gehouden door een mysterieuze brand. Het geheim van haar vader maakt het cirkeltje zo ongeveer compleet.

3.1

Miley Cyrus kan niet rekenen op veel steun van filmfans. Ze bewandelt hierbij hetzelfde pad als de Olsen tweeling of Hilary Duff, dus een 3.1 op filmsite IMDB is geen verrassing. Bovendien ook geen indicatie of de film sterk is, aangezien The Last Song niet zo slecht is als je denkt.

Het heeft met een aantal factoren te maken. Je moet natuurlijk een beetje zin hebben in een zomerse romance, gebaseerd op een Nicholas Sparks-boek. Zijn verhalen werden nog het beste vertaald in The Notebook en minder sterk in Dear John.

Sympathiek

The Last Song valt precies tussen die twee films. Al mag de film niet eens in de schaduw staan van The Notebook, is het wel een vermakelijke liefdesfilm. Bovenal weet Disneyster Cyrus de film best te dragen. Het is niet zozeer een knap of sympathiek meisje, maar wel een enorm charismatische aanwezigheid.

Net als haar tegenspeler Liam Hemsworth, met wie ze dikke chemie heeft in de film. Ook niet zo gek, het is buiten de schermen ook haar vriendje. De filmlocaties zijn prachtig, het geeft een zomerse vibe die doet denken aan Georgia Rule (met dat andere geplaagde Disneysterretje Lindsay Lohan).

Houterig

Nu de mindere kant van The Last Song, dat vreemd genoeg in het script schuilt. Dat is opmerkelijk omdat het script (in tegenstelling tot dat van Dear John) werd geschreven door Nicholas Sparks zelf. Misschien is het material waarmee de acteurs niet goed uit de voeten kunnen, maar meer dan eens klinkt het houterig en geforceerd.

Dan komt bijrol Greg Kinnear als de papa van Ronnie. Geen verkeerde keuze, maar zijn rol is jammer genoeg te eendimensionaal en veel te afstandelijk. Ook een kromme balans tussen humor en drama, met een over-dramatische tweede helft, doet de film niet veel goeds.

Optimaal

Maar iedereen die lekker wil wegzwijmelen bij een romantische zomerfilm zit goed bij The Last Song. Al zijn de zwijmelfilms dit jaar niet optimaal (Remember Me, Dear John…) is het geen film die onder doet aan die bioscoophits.

The Last Song richt zich op een zwijmelpubliek, maar weet dat doel goed te raken. Jammer dat het zo overdramatisch moet zijn. Miley Cyrus is een goede keuze voor de hoofdrol en kan zoiets prima dragen. De chemie is ook dik in orde, al is de verhouding tussen drama en komedie heel scheef. Een redelijk filmpje.

Cijfer: 6.5

Lees ook:Trailer vd Dag: The Last Song
Lees ook:Recensie – Remember Me
Lees ook:Recensie – Dear John
Lees ook:Trailer vd Dag: Dear John
Lees ook:Bios Top 10: Alice blijft onverslaanbaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recensie – The Last Song

 1. Jeffrey Berg

  Ik zelf vin het een uitstekende film,. heb hem pas gekeken en het is een echte aanrader. Zelf vin ik het in het begin beetje saai omdat er alleen maar problemen komen, Maar daar kwam al snel verandering, vooral het einde van de film is echt mooi op het moment dat de vader van Ronnie overlijd na het spelen op de piano waar haar vader de hele film door aan gewerkt heeft.

  Als ik de film moet beoordelen geef ik hem minstens een 8,5

  GR,
  Jeffrey Berg

    /   Reply  / 
 2. Mitch

  Ik vind het een hele mooie film
  En echt SUPER goed geacteerd door miley en dar kleine jongetje dat haar broertje speelt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>