Recensie – Kick-Ass

Dave is een nerd eerste klas die op een briljant idee stuit: waarom heeft nog nooit iemand geprobeerd een superheld te zijn. Zonder de superkrachten dan.

Zo begint zijn verhaal als Kick-Ass, een ass kickende superheld die voor zwakkeren opkomt. Hij wordt onverwachts een hype en komt meer van zijn soort tegen.

Hit Girl

Hiervan is vooral Hit Girl, dat 11-jarige meisje die je overal ziet, de meest opvallende. Om te zeggen dat zij de sterkste troef is in de film is niet terecht, daarmee geef je simpelweg de rest van de film te weinig credits.

Het is maar een bijzonder filmpje. Het gegeven is zo simpel, dat het ongelofelijk knap werkt. De cast is vreselijk goed op dreef, met zelfs Nicholas Cage in een aantrekkelijke rol.

Tempo

Maar twee dingen gelden het meeste: De personages zijn enorm aaibaar, een direct gevolg van een sterk script. Maar waar Kick-Ass in uitblinkt, is het tempo. De gebeurtenissen in de film volgen elkaar goed op en het wordt nooit saai.

Hiermee passeert Kick-Ass een heleboel superheldenfilms die juist daarmee te kampen hebben. Vaak zijn ze veel te lang en veel te dramatisch. Kick-Ass regisseur Matthew Vaughn lijkt het bijzonder goed in de smiezen te hebben hoe het wel werkt.

Nog een keer: Hit Girl

Het is tegelijkertijd een parodie, die net zo sterk geldt als Shaun of the Dead dat voor zombiefilms deed. Ook hoofdrolspeler Aaron Johnson (John Lennon in Nowhere Boy) is van nature een talent.

Dan nog even Hit Girl. De rol van Chloe Moretz (het grappige zusje in (500) Days of Summer) is om je vingers bij af te likken. Zij kan het zelfs winnen The Bride uit Kill Bill, als dat ooit tot een zwaardgevecht komt.

Kick-Ass is zo ontzettend plezierig. Een kniesoor die zeurt over het gewelddadige karakter van de film. Het werkt als parodie, maar is even sterk als keiharde actiefilm. De verrassing van het jaar, maar ook de beste superheldenfilm… ooit eigenlijk.

Cijfer: 9

Lees ook:Kick-Ass krijgt flink positieve recensies!
Lees ook:Eerste foto’s van Hit-Girl in Kick-Ass 2
Lees ook:Kick-Ass 2 poster en trailer
Lees ook:Zes Nieuwe Kick-Ass 2 Personage Posters
Lees ook:Eerste officiƫle foto van Kick-Ass 2!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie – Kick-Ass

  1. Yezzur

    Goeie film, gewoon door de geniale humor die er in voorkomt.
    You gotta love it.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>