Imagine: House of the Devil

Imagine Film Festival 2010 speelt dit jaar van 14 t/m 24 april in het Amsterdamse Kriterion. Dagelijks plaats ik een Imagine-recensie.

Samantha wilt een zakcentje bijverdienen en treft een buitenkansje. Want wie wil nu niet babysitten? In een donker bos? In een alleenstaand huis? Bij een groep duivelsaanbidders?

Retro

The House of the Devil is retro-licious! De horrorfilm heeft een heerlijk akelige opbouw met een totale jaren ’80-feel. Iets wat in alles doordringt.

Zo heeft Samantha een dikke, oude Sony walkman waar menig retro-freak jaloers op is. Ook is regisseur Ti West flink met de camera aan het stunten, hysterische inzooms en wijde shots zijn het gevolg.

Parodie

Maar haalt de film ook de kwaliteit van een jaren ’80 slasher? In eerste plaats waren die film niet al te best en ook daarin lijkt het een regelrechte kopie. Iets meer parodie had wel gemogen, maar op deze manier houdt het de spanning vast.

Voor ongeduldige filmkijkers is het geen uitkomst, de film is traag en heeft pas aan het einde een echte piek. Het is wel een spanningsopbouw waar veel hedendaagse zombiefilms nogal wat van kunnen leren.

Waargebeurd

Het ‘waargebeurde’ randje werkt ook goed, aangezien het onderwerp best waargebeurd kan zijn. Toch is het in grote lijnen waargebeurd, zoals de regisseur heeft toegegeven is het niet gebaseerd op een verhaal.

Voor horrorfans die dol zijn op het slashergenre: kijk House of the Devil. Het is heerlijk verfrissend om een film te zien over duivelsaanbidders en een bange babysitter.

House of the Devil barst van originaliteit, iets wat nogal mist in hedendaagse horrorfilms. De stijl is om je vingers bij af te likken en retro-freaks kunnen hun lol op. Het einde laat wel lang op zich wachten, al is de spanningsopbouw altijd even sterk. Een tip voor horrorfreaks, maar probeer de sfeer een beetje te waarderen.

Cijfer: 7,5


Lees ook:Trailer vd Dag: House of the Devil
Lees ook:Watch This: Parodie The Final Destination
Lees ook:Wat Imagine Film Festival te bieden heeft…
Lees ook:Recensie – Devil
Lees ook:DVD Watch: Last House on the Left

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>