Recensie – Clash of the Titans 3D

Perseus wordt geboren als half mens/half god. Hij verliest zijn ouders in een bizar ongeluk en spoelt aan in het stadje Argos en komt daar al snel de slechte God Hades tegen.

Hij belooft het gruwelijke monster The Kraken los te laten, mits de dochter van de koning wordt geofferd. Zijn broer Zeus is nogal pissed op de mensheid en is niet blij met de komst van Perseus, die op zijn beurt de strijd aan gaat met de goden.

Tip

Laat ik beginnen met een waardevolle tip: ben je van plan Clash of the Titans in 3D te gaan kijken? Bedenk goed dat je een paar euro extra betaalt voor: 1) de meest crappy 3D tot nu toe in een film (je bent nog beter af met The Final Destination 3D) en 2) koppijn na de film, aangezien het verhaal geen rustmoment kent.

Doe je dit nog voor een goede film, dan is het nog best een aanrader. Maar ik zette letterlijk op de helft mijn 3D-bril af en heb de film verder wazig gekeken. Al maakte dat niet veel uit voor het magere verhaal en de slechte acteerprestaties.

Parodie

Op de helft van Clash of the Titans kreeg ik een beetje het gevoel dat ik erin was gestonken. Want was dit niet een soort parodie-achtige film waarvan juist de charme is dat de special effects heel slecht zijn? Net als in het origineel, waarin het monster The Kraken een plastic speelgoedfiguurtje was?

Het is nog steeds niet volledig duidelijk of dit een grap was, maar zo niet; dan is dit een enorme flater. De film springt zo van actiescène naar actiescène, met weinig dialoog ertussen. Alleen is de special effects-afdeling nog even blijven hangen op het niveau van Harry Potter 1, aangezien het er allemaal ontzettend amateuristisch uitziet.

Australisch

Als veredelde B-film klopt het misschien wel dat de acteurs ook slecht naar voren komen. Maar hoe kan niemand tegen Sam Worthington (Perseus) gezegd hebben dat een Griekse Halfgod met een Australisch (!) accent toch best vreemd is?

Over Worthington gesproken, die man heeft half-man/half-machine gespeeld in Terminator: Salvation. Toen was hij half-man/half-alien in Avatar. En hij lijkt een beetje in een sleur te raken door nu weer een rol op zich te nemen als half-man/half-God.

Kraken

Die gruwelijke Kraken is ook een dikke anti-climax. Een paar shots van een beest en een voorspelbare afloop… Bovendien zag je de hoogtepunten al in de trailer. Die schorpioenen zijn de enige beesten die best aardig zijn gemaakt, al komt het nog steeds cartoonesk over…

En dan die eindeloze speeches… Waarom staan films over vroegere tijden altijd  bol van speeches? Momenten waarop Goden zich naar ‘hun volk’ richten en een speech houden. Of vlak voordat ze de strijd aangaan zegt Perseus nog wat ‘inspirerende woorden’. Zelfs als er iemand dood gaat, gaat daar een langdradig monoloog aan vooraf…

5 minuten

Tot slot weet je dat je in de problemen zit bij een film als deze als je de openingsscène ziet: hierin komt Perseus aan bij Argos met zijn familie. Zij zien vervolgens het beeld van ‘hun’ God Zeus neergehaald worden. Daarna komt God Hades met vliegende beesten om onrust te stoken. Dan doodt hij de familie van Perseus en komt die erachter dat hij een Halfgod is. En dat alles in nog geen 5 minuten… Wauw.

Clash of the Titans loopt over van energie en actie. Maar dat is puur om te verhullen dat het verhaal zo mager is en de acteurs totaal ongecontroleerd bezig zijn. Ook de keuze om 3D te maken is er een die vooral koppijn oproept. Op de helft hoop je dat je naar een flauwe parodie aan het kijken bent en dat is nooit goed. Clash of the Titans is dan nog het beste te vergelijken met een matige aflevering van Xena: The Warrior Princess.

Cijfer: 4Lees ook:Nieuwe trailer van… Clash of the Titans!
Lees ook:Eerste blik op Wrath of the Titans
Lees ook:Nieuwe Wrath of the Titans poster
Lees ook:The Wrath of the Titans Trailer en posters
Lees ook:Watch This: Strakke behind-the-scenes Clash of the Titans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie – Clash of the Titans 3D

  1. anoniem

    Eerst zit je te zeiken dat er te weinig dialoog in zit en dan weer te veel. Als je 2 uur lullen wilt moet je niet naar deze film gaan. Het was gewoon een vette film met 2 uur actie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>