Recensie – Case 39

Maatschappelijk werker Emily krijgt een vreemde zaak toegediend. Een jong meisje wiens ouders haar hebben geprobeerd te vermoorden, komt hulpeloos onder haar toezicht. De twee lijken een band met elkaar te hebben met als gevolg dat Emily deze geheimzinnige Lillith in huis neemt.

Er gebeuren een aantal rare dingen, zo vermoordt een andere cliënt van Emily plotseling zijn ouders en lijkt Lillith toch niet helemaal helder te zijn. Of speelt dit zich allemaal af in het hoofd van Emily?

Niks

Case 39 is een echte ‘niks’-film. De acteurs zijn niet bijzonder op dreef, het verhaal is best grappig maar nooit spannend of eng en een uur later ben je alles weer vergeten. Niet gek dus, dat deze film zo lang op de plank heeft gelegen. De film stamt namelijk als uit 2006, met een releasedatum die duizend keer werd opgeschoven.

Nu ben ik geen fan van Reneé Zellweger, een actrice waar ik een beetje naar van wordt als ik ernaar kijk. Teveel botox misschien? Hetzelfde gevoel bekruipt mij bij Nicole Kidman. Zellweger lijkt er ook helemaal geen zin in te hebben en sleept zich voort. Net als Bradley Cooper (in het echt haar geliefde), die zijn bijzondere lot in de film totaal niet dwars lijkt te zitten.

Silent Hill

Het meisje dat Lillith speelt (Jodelle Ferland, speelde ook al een eng meisje in de film Silent Hill) doet het met overgave. Maar toch is ze niet zo eng als collega-freaky kids als Isabelle Fuhrman (Orphan) en Jacob Koben (uit de ondergewaardeerde film Devil’s Child).

De film wordt nogal lachwekkend zodra deze eng begint te worden. Terwijl juist het begin, waarin Lillith gered wordt van haar gestoorde ouders, best intrigerend is. Case 39 verzandt daarna in een standaard horrorfilm, waar fans van het genre met een grote boog omheen lopen en niet-fans het te eng lijkt door de trailer.

Jatwerk

Terwijl de film iets teveel jat van andere films, is het entertainmentgehalte best aanwezig. Het is relaxed kijken, al is het gevoel dat je echt geprikkeld wordt door Case 39 niet erg aanwezig. Voor echt enge films kun je beter nog even wachten en lekker naar het Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival gaan (14 t/m 24 april in Amsterdam).

Case 39 voelt oubollig aan, wat ook niet zo gek is aangezien de film uit 2006 stamt. Reneé Zellweger lijkt er niet erg veel zin in te hebben en alleen het enge meisje Jodelle Ferland trekt de kar. Een mengelmoesje van wat we al veel vaker hebben gezien, iets wat niet erg eng, grappig of spannend is. Is Case 39 (verwijzend naar de 39ste zaak die Zellweger in de film heeft) overigens niet de slechtste titel ooit? Geen hoogvlieger dus…

Cijfer: 5

Lees ook:Trailer vd Dag: Case 39
Lees ook:My Sister’s Keeper, dramatische film met een goed verhaal
Lees ook:Recensie – The Bounty Hunter
Lees ook:DVD Watch – Forget Me Not
Lees ook:Recensie – An Education

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>