Recensie – The Road

Een man en zijn zoon zwerven door Amerika richting de zuidkust. De wereld is een grote puinhoop, na een oorlog is alles verwoest. De wegen worden grotendeels bewandeld door kannibalen en rovers en dagelijks is het de vraag hoe het tweetal de dag overleeft.

Zo passeren ze gevaarlijke mensen in hun zoektocht naar eten en worden ze flink opgejaagd. Andere koek dan No Country For Old Men, een ander verhaal van dezelfde schrijver als waar The Road op is gebaseerd.

Winterdepressie

Zoals Metro-recensent Mario Wisse al terecht zei: heb je zin om jezelf weer in je winterdepressie te helpen? Terwijl het eindelijk een beetje begint op te klaren, was The Road beter geweest in de winter. Je moet wel heel dol zijn op je depressie wil je The Road toelaten.

Dat betekent natuurlijk niet dat het een slechte film is. Gebaseerd op zo’n filmisch boek en daarnaast heeft het een aantrekkelijke cast waarin Viggo Mortensen en Charlize Theron (een grotere rol dan in het boek) er bovenuit steken.

Getergd

Toch steelt talentje Kodi Smit-McPhee de show, hij is als getergd jongetje misschien wel het meest realistische aan de film. Het zou afschuwelijk zijn als je in een wereld opgroeit.

De landschappen zijn indrukwekkend, mooier nog dan in het soortgelijke The Book of Eli. Voor I Am Legend wordt er heel veel geld tegenaan gesmeten, maar met een budget van 25 miljoen voor The Road is het een opmerkelijke prestatie.

Freaky

Meeste mensen zullen het wel eens zijn over ‘die ene scène in de kelder’. De film neigt daarmee naar horror, echt freaky gedoe en hiermee wordt het punt van het verhaal meer dan duidelijk gemaakt.

The Road kabbelt na een heftig half uur een klein beetje door, het stevent ook niet af op een verrassend of origineel einde. De film wordt gedragen door de acteurs, die bijzondere personages neerzetten. Mortensen laat zien meer te kunnen dan rondrennen als een krijger met lang haar in Lord of the Rings.

Familiefilm

Mensen met kinderen kunnen zich goed vinden in de band tussen vader en zoon en het doet je afvragen: zou jij willen leven in een dergelijke wereld. Aan de andere kant moet je echt even weten wat je kunt verwachten met The Road, hier tegenover lijken zelfs Precious of The Hurt Locker zelfs een gezellige familiefilm. En die muziek van Nick Cave (prachtig maar zo heftig…) helpt ook niet bepaald…

Zin in een mistroostige film? Voel jij je vandaag ook zo suicidaal? Geen reden meer om te leven? Des te meer reden om naar The Road te gaan! Een gezellige familiefilm over een vader en zijn kind die op een roadtrip gaan door Amerika. Zo hilarisch, The Hangover is er niets bij!

Cijfer: 7


Lees ook:Trailer vd Dag: The Book of Eli
Lees ook:‘Mad Max: Fury Road’ heeft de stoerste trailer van het jaar
Lees ook:Recensie – The Book of Eli
Lees ook:Recensie: Up in the Air
Lees ook:DVD Watch: Surrogates

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>