Recensie – The Wolfman

The Wolfman is een remake van de gelijknamige film uit 1941. Twee eeuwen geleden teistert een wolf een klein dorpje en scheurt mensen aan stukken. De broer van het laatste slachtoffer is van plan het beest te overmeesteren.

Dat lukt niet, maar hij wordt wel gebeten. Bij de volgende volle maan begint hij te transformeren en blijkt dat hij een weerwolf is geworden. Al snel wordt hij voor gek verklaard, maar is hij tijdens volle maan het doelwit van veel dorpelingen…

Mals

Nadat ik Edge of Darkness keek, stapte ik in een bomvolle zaal voor The Wolfman. Van beide films verwachtte ik weinig, maar verrassend genoeg is ook The Wolfman een lekkere malse film geworden. En in tegenstelling tot die andere thriller, waren de acteerprestaties hier wel top notch.

Om maar te beginnen bij Anthony Hopkins, wat een verademing om hem weer terug te zien in op het grote doek. Benicio Del Toro komt altijd een beetje levenloos over, maar is een prima hoofdrol en keuze als weerwolf. Emily Blunt als love interest Gwen is prachtig om te zien en mag fantastische kostuums aantrekken.

Aankleding

De aankleding van de film is het eerste wat opvalt. Terwijl Sherlock Holmes een paar maanden geleden nog neerslachtig en grauw aanvoelde, is The Wolfman mooi aangekleed en heeft de film een aantal imposante sets.

Het verhaal had iets meer aan gesleuteld mogen worden, met een vrij lang middenstuk en een aardige climax. De opbouw is wel prachtig en een paar momenten grijpen je, vooral in een rechtszaal waar The Wolfman zich laat zien.

Weerwolf in opkomst

Als horrorfan is het goed om te zien dat ook de monsterfilm in opkomst is en na een aantal heel veel vampierenfilms is een weerwolvenfilm best welkom. De film mikte niet op een 12 jaar en ouder-label, maar is lekker bloederig en er vliegen gelukkig voldoende ledematen rond.

The Wolfman is precies wat je hoopt, een lekker bloederige en flitsende horrorfilm. De cast houdt zich niet in en laat een sterk staaltje acteerwerk zien. Na zoveel vampiers is het nu de tijd voor weerwolven om zich in het bioscooppubliek vast te bijten. En gelukkig is de opleving van The Wolfman geslaagd.

Cijfer: 7.5


Lees ook:Trailer vd Dag: The Wolfman
Lees ook:Watch This: The Wolfman in actie
Lees ook:Nieuwe trailer van… Alice In Wonderland!
Lees ook:Zo hebben we Arnohld nog nooit gezien
Lees ook:Moon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>