Recensie – Cloudy With a Chance of Meatballs

Flint is een wetenschapper. Maar in plaats van dingen uit te vinden maakt hij juist eerder zijn dorpsgenoten gek als hij telkens zijn nieuwe snufjes test.

Tot op een dag hij een machine uitvindt die water in eten kan veranderen. Door een ongelukje eindigt het echter in de atmosfeer, waarna regen al snel als voedsel op het dorpje valt. Flint waarschuwt zijn dorpsgenoten, maar geniet ook van de aandacht die hij opeens krijgt…

Absurd

Cloudy with a Chance of Meatballs valt precies in die categorie ‘zo absurd dat ik het zelf niet eens had kunnen bedenken’. De film, gebaseerd op een tijdloos kinderboek, neemt het idee en vergroot het uit. Dat is ook het enige dat je kunt met dit gegeven.

En dat pakt erg goed uit! Wat een vreemde animatiefilm had kunnen worden, blijkt juist een publieksvriendelijke film. Het spreekt een brede doelgroep aan doordat kids lachen om al het gekke voedsel dat uit de lucht valt en ouders om de dubbele laag (zoals grappen over de economische crisis).

Surf’s Up

Sony Pictures heeft een indrukwekkend rijtje animatiefilms en haalt Dreamworks de laatste tijd links en rechts in. Zo was bijvoorbeeld Monster House al een heerlijke ‘kindvriendelijke horrorfilm’  en was de nep documentaire Surf’s Up (over surfende pinguins) ronduit hilarisch.

Het is verfrissend dat een maatschappij juist een ander soort animatiefilms uitbrengt zonder humor te vergeten. Met Cloudy with a Chance… zit er zelfs een romantisch plotje door verweven die een absoluut hoogtepunt bereikt in een levensgrote drilpudding.

Stemmencast

De film verandert het laatste gedeelte in een avonturenfilm en ook al duurde dat net iets te lang, uiteindelijk loop je met een heerlijk gevoel de zaal uit. De stemmencast is ook indrukwekkend, zo zijn Bill Hader (Adventureland), Anna Faris (Scary Movie) en Tracy Morgan (30 Rock) te horen.

In de Nederlandstalige versie Het Regent Gehaktballen zijn onder anderen Do en Thom Hoffman te horen. Bekijk hieronder de Nederlandstalige trailer!

Cloudy with a Chance of Meatballs is een geslaagde satire geworden. Het absurde gegeven wordt prima omgetoverd tot een familiefilm. Eigenlijk een gemiste kans dat er geen Oscarnominatie in zat. Een prachtige animatiefilm!

Cijfer: 8

Lees ook:Trailer vd Dag: Het Regent Gehaktballen
Lees ook:Winnaars prijzenpakket De Prinses en de Kikker
Lees ook:9
Lees ook:The Rock wordt een zingende halfgod in ‘Moana’
Lees ook:Trailer vd Dag: Despicable Me

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recensie – Cloudy With a Chance of Meatballs

  1. Pingback: Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten? | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>