Recensie – Percy Jackson & The Lightning Thief

Percy Jackson lijkt een normale jongen, totdat hij op een dag hoort dat hij een Halfgod is. Zijn beste vriend blijkt zijn beschermer te zijn en neemt hem mee naar een kamp waar Halfgoden trainen. Als zijn moeder wordt ontvoerd door de Griekse God Hades, trekt hij erop uit om haar te redden.

Onderweg ontdekt hij verschillende krachten en raakt hij verliefd op het meisje AnnaBeth. Maar overal loert gevaar terwijl Percy en zijn vrienden kriskras door het land trekken op zoek naar drie bijzondere parels…

Harry Potter

Even een paar (ongelukkige) vergelijkingen trekken tussen de werelden van Percy Jackson en Harry Potter: Jongen ontdekt dat hij magische krachten heeft. Hij ontmoet een vriend en een vriendin waarmee hij ten strijde trekt. Ze trainen in het “Kamp Halfbloed”. Een grote slechterik dreigt roet in het eten te gooien. Oh ja… En de regisseur van de eerste twee Potter-films staat aan het roer.

Het maakt van Percy Jackson een klein beetje een herhalingsoefening, maar pakt niet alle sterke kanten van de Potter-serie. Ten eerste, waar is de opbouw? De film katapult je middenin allerlei situaties, zonder echt de personages te leren kennen.

Onevenwichtig

Het acteerwerk was ook niet even strak, vooral niet door Brandon T. Jackson (die de beschermer van Percy Jackson speelt). Het maakt een onevenwichtige film, die misschien lekker wegkijkt maar opvallend weinig ruggengraat heeft.

Griekse mythologie leent zich gelukkig wel voor een film als dit en er wordt gebruik van gemaakt. Vooral Uma Thurman als Medusa was vermakelijk. Daarnaast is de hele road trip door Amerika misschien een beetje gekke afwisseling, maar het zorgt ervoor dat de film een heel luchtig en grappig middenstuk heeft.

Gehaast

Dat de film een beetje overbodig aanvoelt, komt vooral doordat je halverwege iets hebt van ‘niet ieder boek hoeft per se verfilmd te worden’. Er zijn genoeg van dit soort verhalen en Percy Jackson voelt gehaast en onverzorgd aan.

Percy Jackson voelt overbodig en onevenwichtig aan. De film lijkt teveel op grotere broer Harry Potter, maar mist de diepgang. Regisseur Chris Colombus kiest voor plat vermaak, maar het komt niet goed uit de verf. Slechte castingkeuze door Brandon T. Jackson als ‘beschermer’ op te laten draven, al schuilt er in Logan Lerman in de titelrol een talentje. Wel een vermakelijk middenstuk met een grappige roadtrip. Alleen voor kids en fans van het boek!

Cijfer: 6


Lees ook:Trailer vd Dag: Percy Jackson and the Olympians
Lees ook:Watch This: Is Percy Jackson de nieuwe Harry Potter?
Lees ook:Eerste Percy Jackson: Sea of Monsters Trailer
Lees ook:Nieuwe Percy Jackson: Sea of Monsters trailer
Lees ook:Eerste officiƫle trailer Harry Potter 7!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Recensie – Percy Jackson & The Lightning Thief

 1. Peter

  De roadtrip in het midden vermakelijk? Te belachelijk voor woorden dat de gehele griekse mythologie zich volledig in de VS bevindt! Maakt de film geheel ongeloofwaardig! En idd. Wat een slecht acteerwerk…

    /   Reply  / 
 2. youri

  sorry hoor maar het is gewoon een goeie film je moet er alleen wel van houden en ik hou van dit soort films en dan is het een goeie film

  het is gewoon een aanrader om het te gaan kijken

    /   Reply  / 
 3. alex

  In het begin vond ik het een aardige film, maar na een half uur werd het steeds slechter, en het acteer werk is van een bedroefend niveau,
  Als ik het had geweten dat deze film zo slecht is, was ik er niet heen gegaan

    /   Reply  / 
 4. Esmee

  De film was opzich wel goed, veel humor enzo, maar als je de boeken gelezen hebt kan het zijn dat je het een beetje saai vind. Ze hebben een groot deel van de verhaallijn veranderd, en ik vond dat echt zooo jammer! De boeken geef ik echt een 10, kan haast niet stoppen met lezen, dus als je de film al leuk vond, zijn de boeken echt aanraders!

    /   Reply  / 
 5. Camilla

  De flim ‘Persy Jackson and the lightning thief’ hebben we met de klas in de les Latijn gekeken. Altijd beter dan een echt les natuurlijk, maar na een half uur viel ik eigenlijk al in slaap. Ik vind alles erg ongeloofwaardig overkomen. Jahoor, een gewone jongen die een halfgod blijkt te zijn. En z’n vader Poseidon zou je sowieso ook in de snackbar tegen kunnen komen.

  Eigenlijk deed de film mij totaal niet aan Harry Potter denken. Als ik aan Harry Potter denk dan denk ik aan een mooie film met fantastische acteurs. Dat onbreekt ‘m in Percy Jackson. Ik vind het allemaal een beetje slap.

    /   Reply  / 
 6. Camilla

  Haha, sorry. Het is natuurlijk Percy. $

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>