Recensie – Triangle

Jess (Melissa George) kan wel een break gebruiken en aanvaardt daarom een uitnodiging op een zeilboot. Lekker relaxen met een clubje onbekende mensen op open zee, waarom ook niet?

Plots zet een storm op en de boot kapseist. Als het slechte weer is gaan liggen ziet het groepje een groot cruiseschip verschijnen. Maar wie is die gemaskerde persoon aan boord die hun probeert af te maken?

Scream Queen

Melissa George ken je misschien wel als Scream Queen uit 30 Days of Night en horror is precies waar zij goed in is. Nu is Triangle niet zozeer vreselijk smerig of eng, maar eerder een aangename puzzel waarvan de stukjes langzaam op de juiste plaats vallen.

Het deed mij erg denken aan de film Timecrimes, een Spaanse thriller van een paar jaar geleden. Triangle pas perfect in het rijtje Donnie Darko en Memento en het is niet geheel onwaarschijnlijk dat fans van deze films ook Triangle een fijn mysterieus filmpje vinden.

Cruiseschip

Triangle is op zijn sterkst als de groep mensen zich aan boord van het cruiseschip bevinden. Je blijft net als hoofdpersoon Jess lang in het ongewisse over wat er werkelijk gaande is. Het laatste kwartier ontspoort het verhaal helaas lichtjes.

De film ziet er wel mooi uit, de locatie is van nature al prachtig maar er wordt goed gebruik gemaakt van het schip. George is goed in de hoofdrol, maar ook Liam Hemsworth is (naast een knappe vent) ook een ontdekking. Helaas voor de dames is hij in het echte leven al bezet door Disneysterretje Miley Cyrus.

Flop

Het mag misschien niet de engste film van de laatste tijd zijn, toch pakt Triangle je wel in. Helaas heeft de film nog een inhaalslag te maken aan de kassa… Van het budget (12.000.000 dollar) werd nog geen miljoen terugverdiend. Het ligt gelukkig niet aan de kwaliteit.

Triangle is een aangename afwisseling in de bioscoop, al is de zomerse film een paar maanden later beter op zijn plaats. De hoofdrol wordt sterk vertolkt en de vele twists doen het goed. Het einde is een beetje… vreemd. Maar op het hoogtepunt (de momenten op het cruise schip) is de film vreselijk spannend.

Cijfer: 7.5

Lees ook:Trailers vd Dag: Triangle
Lees ook:Scream 4-cast gezellig op de foto
Lees ook:Wahlberg is nog niet klaar met ‘Transformers’
Lees ook:Update: Scream 4 trailer uitgelekt
Lees ook:Sorority Row

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recensie – Triangle

  1. Pingback: Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>