The Time Traveler’s Wife

Henry is een tijdreiziger tegen wil en dank. Hij springt onverwacht heen en weer door de tijd en ontmoet zo zijn aanstaande Clare terwijl zij nog jong is. Zij wordt hopeloos verliefd op hem.

Maar Henry kan onmogelijk zijn relatie in stand houden, aangezien hij haar altijd verlaat. Wat brengt de toekomst voor het koppel en kunnen zij oud worden op deze manier?

The Time Traveler’s Wife is op een prachtig boek gebaseerd, wat maar goed is ook. Naast het verhaal heeft de film niet hele sterke eigenschappen, te beginnen met een zwak script en rare castingkeuzes.

Rachel McAdams speelde eerder een soortgelijke rol in The Notebook en dat deed ze met verve. Maar hierin is ze een heel vervelend mens die zich teveel vasthoudt aan iets dat ze nooit gaat krijgen. Je krijgt weinig sympathie voor dit geobseerde hoopje verdriet en de emotionele klap komt daarom niet aan.

Haar mannelijke tegenspeler Eric Bana komt beter naar voren, het is eigenlijk een fijne vent die zelf niet zo goed weet wat er aan de hand is. De bijrollen worden niet erg goed uitgelicht, het focust zich op de tijdreiziger en zijn vervelende vrouw.

De setting van de film is prachtig, de mix tussen stad en platteland ondersteunt het verhaal goed. Het verhaal biedt weinig antwoorden, wat goed past maar soms ook frustrerend is. Hoe is het gebeurd? Zijn er meer mensen ter wereld? Daarbij komt dat de film nogal wat plotgaten kent.

Het had een film kunnen worden met de tijdloosheid van The Notebook en The Bridges of Madison County, maar mede dankzij het onbevredigende einde is het allemaal erg vervliegend.

The Time Traveler’s Wife kent een paar momenten, maar over de gehele linie blijft het amper hangen. De rol van Rachel McAdams is onsympathiek en de bijrollen worden amper gebruikt. Gelukkig is het bronmateriaal erg sterk, waardoor het verhaal mooi is. Geen nieuwe The Notebook, maar gewoon weer een romantische film.

Lees ook:Xtra Video: Liefde voor tijdreizen
Lees ook:Bios Top 10: Einde van de wereld loopt storm
Lees ook:Meisjes in kerstpakjes wensen je fijne kerst!
Lees ook:Oscar kanshebber Spotlight nu in de bioscoop
Lees ook:Bios Top 10: Geen eng meisje, maar Michael Jackson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>