The Rebound

Om maar een week vol romantische komedies af te ronden (heerlijk met die Mexicaanse  Griep, lekker ongecompliceerd), is er nu The Rebound. Draaide al even geleden in de bios, maar het is ook de moeite waard!

Catherine Zeta-Jones speelt Sandy, een moeder die erachter komt dat haar man vreemdgaat. Met de kids vertrekt ze naar New York, waar ze wanhopig een nieuwe start probeert te maken. Ze zag echter niet aankomen dat ze op de 25-jarige oppas zou vallen!

Oscars

Van The Rebound had ik net zulke lage verwachtingen als van Love Happens en The Ugly Truth, maar deze film staat met kop en schouders boven die andere twee. Het is een lekkere ‘niks aan de hand’-film die uitmondt in een redelijk origineel einde. Een unicum in romantische komedies tegenwoordig.

The Rebound gaat geen Oscars in de wacht slepen, maar de cast is wel goed op dreef. Ik heb altijd al iets gehad voor Zeta-Jones en dit is een beetje haar comeback. Nieuwkomer Justin Bartha (National Treasure) is heel schattig en heeft een goede uitstraling.

Potloodventer

Zoals vaker bij dit soort films wordt de nadruk erg gelegd op de gekke momenten. Zoals Sandy die op date gaat met een man die een dixie induikt om daar een grote beurt te doen. Vervolgens wast hij zijn handen niet en blijkt hij behoorlijk handtastelijk te zijn… Of een best gewaagde scène met een potloodventer die de kinderen bang maakt.

De kinderen van Sandy zijn ook helemaal niet irritant, wat wel vaak voorkomt bij kindsterren. Regisseur Bart Freundlich heeft wel een beetje moeite met het nemen van risico’s en speelt het heel veilig. Het drama had gerust scherper gemogen. Een iets meer aanwezige soundtrack had ook fijn geweest.

The Rebound is opvallend luchtig. Het had iets zwaarder gemogen, maar aan de andere kant is het lekker ongecompliceerd. Zeta-Jones heeft hier een goede comeback aan en is goed op dreef. Een redelijk onverwacht einde zorgt ervoor dat je met een feelgood gevoel de zaal verlaat. Heerlijke film.

Cijfer: 7.5

Lees ook:Broken City Trailer met Wahlberg en Crowe
Lees ook:Broken City clip met Wahlberg en Crowe
Lees ook:Bios Top 10: Carry Slee niet opgewassen tegen Storm
Lees ook:DVD Watch – Forget Me Not
Lees ook:Halloween Horrorweek: Zombieland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The Rebound

 1. Fred

  ”Feelgood gevoel” betekent ”Jezelf goed voelen gevoel”. Jij bent echt slecht in Nederlands.

    /   Reply  / 
  1. Tessa

   Feelgood is Engels sufferd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>