Love Happens

Love Happens, zo oninspirerend als de titel is eveneens de film… Hierin lopen twee vreemden elkaar tegen het lijf, de zelfhulpgoeroe Burke en de bloemiste Eloise. Zij laat heel kek allemaal gekke woorden achter op de muur waar zij werkt en hij lijkt maar niet over de dood van zijn vrouw heen te komen.

En dat is zo ongeveer het hele verhaal, uitgesmeerd over twee uur. De twee daten, praten oeverloos over nonsens en raken vooral heel vaak geƫmotioneerd. Denk je dat jij een gevoelsmens bent? Wacht maar totdat je dit stel ziet.

Godswonder

Het is de meest simpele film van het jaar en eerlijk gezegd een godswonder dat het de bioscoop haalt. Maar ja, Jennifer Aniston in de hoofdrol betekent een rinkelende kassa. Gelukkig was zij ook niet het probleem, maar vooral het script en de onsympathieke rol van Aaron Eckhart doen Love Happens de das om.

Maar ik ben natuurlijk een jongen en misschien niet helemaal de doelgroep. Toch was het vriendinnetje met wie ik de film keek ook totaal niet onder de indruk.

Vals sentiment

Waar gaat het mis? De film focust zich heel erg op een zelfhulpgroep die hoofdrolspeler Burke leidt en vooral op een man die zijn zoon is kwijtgeraakt. Dit zijspoor gaat nergens heen en is er alleen in verweven om kijkers aan het huilen te krijgen. Wat een vals sentiment…

Dan heb ik het nog niet eens over de muziek… Have a Little Faith in Me tijdens de emotionele finale? Serieus? Afgezaagder kan bijna niet. Een poging om grappig te zijn mislukt ook als de hoofdpersoon een papegaai bij zijn schoonouders probeert te stelen. Het toverde nog niet eens een glimlach op mijn gezicht.

Lichtpuntje

Het enige lichtpuntje is Aniston, die de laatste tijd goed op dreef is. Kon ik haar nog niet uitstaan in The Break-Up en Rumor Has It, zeker in Marley & Me en He’s Just Not That Into You was ze helemaal terug. In Love Happens is zij het enige dat nog een beetje de moeite waard is.

En benieuwd hoe de film afloopt? Check de poster en verwacht maar niet dat er ook maar enige verrassende wending in de film zit.

Love Happens is eerder geschikt voor de aanbiedingbak dan voor de bioscoop. Nergens origineel, nergens grappig en nergens ook maar een greintje geloofwaardig. Jennifer Aniston kan de film ook al niet redden… Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar wil je een ‘leukere’ romantische komedie zien, ga dan naar The Ugly Truth. Love Happens is net zo oninspirerend als de titel doet vermoeden.

Cijfer: 3

Lees ook:DVD Watch: He’s Just Not That Into You
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Jennifer Aniston is gemeen
Lees ook:Recensie – From Paris With Love
Lees ook:Jennifer Aniston’s Wanderlust trailer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Love Happens

  1. Pingback: Bios Top 10: Einde van de wereld loopt storm | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>