Julie & Julia

Julia Child was de Gordon Ramsey van de jaren zestig. In die tijd schreef de tv-kokkin een populair kookboek dat een inspiratie bleek voor veel hobbykoks.

Zo ook voor Julie Powell, die in 2002 een blog begint en in een jaar probeert alle gerecht na te bootsen. Maar terwijl zij de…

 

 

Feelgood

…handen uit de mouwen steekt, gaat haar relatie er langzaam aan onderdoor. En wat vindt Julia Child eigenlijk van haar poging?

Julie & Julia is absoluut een van de feelgood films van het jaar. Want met een thema als koken en bloggen dreigt een film als dit gauw saai te worden. Maar vooral door de energieke cast (Oscargenomineerden Meryl Streep en Amy Adams) is deze film een genot om naar te kijken.

Feilloos

De sets zijn ook prachtig en er wordt feilloos een link gemaakt tussen het verleden en het heden. De verdeling kan soms houterig overkomen, je zit een kwartier naar het verhaal van Julia te kijken, dan een kwartier naar Julie, dan een kwartier naar Julia etc.

Beelden van een oude Julia Child laten ook nog eens zien dat Meryl Streep echt een rasactrice is. Die vrouw kan werkelijk iedereen overtuigend nadoen. Een Oscarnominatie kan er wel weer inzitten voor de oermoeder van de Oscars, maar dat is alleen maar verdiend.

Zwaar op de hand

Adams komt iets minder goed uit de verf en mag wel weer een vrolijkere rol oppakken. Begrijp me niet verkeerd, ze houdt zich prima staande, maar haar afgelopen rollen (in Sunshine Cleaning en Doubt) zijn ook al zo zwaar op de hand. Toch is zij nog steeds een van de meest talentvolle nieuwe actrices op dit moment.

De film hobbelt iets te lang door, voor een romantische komedie is ruim twee uur ook te lang. Bijrollen van Jane Lynch (Glee) en Stanley Tucci (waar Streep al eerder mee in The Devil Wears Prada te zien was) zijn wel vermakelijk.

Julie & Julia is voor mij na (500) Days of Summer de feelgood film van het jaar. Het verhaal is om te smullen en ook al is het een beetje een truttig onderwerp, doen de twee hoofdrolspelers hun best dit niet over te laten komen. Misschien niet zo’n sterke Oscarkandidaat als Doubt (waarin Streep en Adams ook te zien waren), maar wel een heerlijke niets-aan-de-hand film.

Cijfer: 8

Lees ook:Ken jij deze komische film van Meryl Streep?
Lees ook:Bios Top 10: Lekkere wijven blijven steken achter kindergrut
Lees ook:The Iron Lady vanaf vandaag verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD
Lees ook:Voordat ‘Idols’ bestond was er…Florence
Lees ook:Waarom de Golden Globes zo weinig zeggen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>