Halloween Horrorweek: Zombieland

Colombus is een watje eerste klas, die de grote zombie infectie op de eerste rang heeft meegemaakt. Hoe zijn hete buurmeisje hem bijvoorbeeld probeerde op te eten. En al snel blijkt: De hele wereld is een grote zombie-massa aan het worden.

Hij reist door het verlaten landschap en stuit op Tallahassee, een vloekende zombievechter zonder genade. Het enige dat hij wil, is een Twinkie (een snoepreep). Met de twee meiden Witchita en Little Rock trekken ze er als een team op uit.

Comeback

Zombieland is aan een stuk door hysterisch grappig en enorm scherp. Niet voor niets staat de film al hoog in de top 250 van IMDB.com van de beste films allertijden. Dat is te wijden aan de briljante cast, waarin Woody Harrelson een glorieuze comeback maakt.

Naast Harrelson en ‘een bekende acteur’ (zoek het niet op en laat je verrassen!) zijn misschien de bekende koppen. Maar er mag ook worden stilgestaan bij de drie jonkies. Jesse Eisenberg bijvoorbeeld, die liet zien een grote ster te zijn in Adventureland (later dit jaar op dvd) en hier een gedroomde hoofdrol heeft. Een ster in de dop dus.

Komisch talent

Emma Stone (Wichita) is een actrice die zo’n guitige kop heeft en beschikt over een sterk komisch talent. In The House Bunny was ze vorig jaar lekker op dreef en eerder dit jaar was ze geinig in Ghosts of Girlfriends Past. Hier is ze misschien wel de sterkste uit de jonge cast. Haar filmzusje Abigail Breslin (uit Little Miss Sunshine en My Sister’s Keeper) krijgt een beetje het Dakota Fanning-effect en is overal in te zien.  

Zombieland kent veel filmtrucjes en het is onvermijdelijk de film niet met Shaun of the Dead te vergelijken. Maar deze film doet er niet aan onder, iets wat een prestatie is. De vele zijsprongetjes in het verhaal zijn goed gedaan en de film is enorm strak gemonteerd. De moorden zijn lekker over de top en alle sentimentele trekjes zijn of gemeend, of worden afgewend. Heerlijk.

Onzinnig

Niet alles is fantastisch aan Zombieland. Het verhaal is nogal onzinnig en flabbert soms nog een beetje. Het duidelijke open einde maakt plaats voor een vervolg dat alleen maar tegen kan vallen. Bovendien moet je hier wel een beetje voor in de stemming zijn.

Zombieland verdient in een klap een onvervalste cultstatus en is een film die op scholen en in vriendenclubjes flink zal worden gequote. En terecht, deze originele horror-komedie mag gerust treden in de voetsporen van Shaun of the Dead. Eigenlijk moet je dit met een uitzinnig publiek zien (zoals ik deed tijdens mijn vakantie in New York) of met een grote groep vrienden. Dit staat of valt met de komische timing van de cast en gelukkig pakt dit goed uit. Grappigste film van het jaar? Met een release pas in januari volgend jaar, voorspel ik een glorieuze toekomst!

Cijfer: 8.5

 CHECK DE BRILJANTE TRAILER HIERONDER:

Lees ook:DVD Watch: The Wrestler
Lees ook:The Rebound
Lees ook:Nieuwe Burlesque trailer werkt weer op lachspieren
Lees ook:Recensie – Alice in Wonderland
Lees ook:Halloween Horrormarathon! (Niet voor zwakke magen…)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>