Carriers

Vier jonge mensen leven in een wereld die geveld is door een virus. Geen eng virus waarvan je medemens een hondsdolle zombie wordt, maar iedereen heeft het loodje gelegd. Ze reizen door het land op zoek naar een vooruitzicht.

Dan treffen ze een vader en zijn dochtertje. Het kindje blijkt het virus te hebben, maar ze reizen met z’n zessen door. Twee dagen uit het leven van een groepje overlevenden is wat volgt. Actueler kan bijna niet met de huidige Mexicaanse griep!

Valse verwachtingen

Carriers is een film waarin je niet met valse verwachtingen in moet stappen. Een heftige, apocalyptische zombiefilm is dit niet, eerder een thriller/road movie over een groepje overlevenden. Godzijdank heeft het regieduo Àlex en David Pastor goed begrepen dat het onderwerp al zwaar genoeg is en er dus gerust een beetje humor bij mag komen kijken.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Chris Pine (Star Trek) en Piper Perabo (Coyote Ugly). Vooral Pine is enorm sterk in zijn rol als oudste die alles doet om het virus te ontwijken. De twee jongere acteurs Lou Taylor Pucci en Emily VanCamp hangen er min of meer een beetje bij. Hij is een suffe drol die niet van doorpakken weet en zij trekt haar mond bijna de hele film niet open. VanCamp was dan ook de enige die er verdwaald uitzag en geen idee leek te hebben waar ze mee bezig was.

Rottende lijken

De setting is wel bekend. Uitgestorven vlaktes, rottende lijken en afgelegen plaatsen. Toch is het juist de setting wat Carriers zo sterk maakt, zoals een scène in een school waar de groep hoopt het redmiddel te vinden. Sterk, heftig en bijzonder uitgevoerd.

Tot slot is het script goed geschreven, alleen lijken de regisseurs moeite te hebben met het einde. Hoe loopt een film af waarin geen hoop bestaat? Terwijl het einde mensen vies zal tegenvallen, is er dan nog de vraag; hoe had jij dit willen laten aflopen? Persoonlijk was ik misschien voor de meest uitzichtloze situatie gegaan, maar nu loop je nog enigszins met een optimistisch gevoel de zaal uit.

Carriers is een kriebelige film die bijna niet beter gepland had kunnen zijn. De cast is erg sterk, de setting prachtig en gelukkig zijn er genoeg schrikmomenten om door te gaan als ‘light horror’. Kleine problemen met casting en het einde zijn te vergeven, vooral door een beresterke Chris Pine in de hoofdrol. Carriers is ongemakkelijk en vlijmscherp.

Cijfer: 8

Lees ook:DVD Watch: Eden Lake
Lees ook:Chris Pine als Tom Clancy’s Jack Ryan
Lees ook:Wat je moet zien in september!
Lees ook:Eerste set foto’s van nieuwe Star Trek
Lees ook:Recensie – Shrek Forever After

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Carriers

  1. Pingback: Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>