A Perfect Getaway

Wat een heerlijke trouwreis naar Hawaii moest worden, verandert in een nachtmerrie voor het stel Cliff en Cydney. Zodra ze net lekker onderweg zijn door de wilde bossen, horen ze het nieuws van een moordend koppel dat pasgetrouwde stelletjes omlegt! Al snel ontmoeten ze andere setjes en zwelt het wantrouwen aan…

A Perfect Getaway mag dan lekker onzinnig zijn, de film is ideaal om uit te zakken na een dagje strand en zee Het idyllische landschap, de mooie lijven van de hoofdpersonen en de broeierige sfeer helpen hierbij een handje. Gelukkig neemt de film zich niet zo serieus als Turistas of het eveneens enge The Ruins.

De actie/thriller komt dan ook verrassend uit de hoek en begrijpt zijn titel als veredelde B-film. Daarvan maakt regisseur David Twohy (Pitch Black, The Chronicles of Riddick) dan ook dankbaar gebruik. Als Cliff en Cydney het andere koppel Nick en Gina ontmoeten, loopt het over van de cheesy dialogen. Zoals ‘geheim agent’ Nick die constant opschept over de stalen plaat in zijn hoofd of zijn gevechten met een haai (“If you know me, you know who won that battle”).

Met de cast zit het wel snor. Milla Jovovich is voor de stoere mannen in de zaal een lust voor het oog en Steve Zahn (Sahara) doet weer zijn sulletjes act. Het andere filmkoppel Marley Shelton en Chris Hemsworth is nogal weinig te zien, wat best jammer is. Vooral Hemsworth heeft veel in zijn mars en is volgend jaar te zien als de titelheld in de megafilm Tron. De ster van de film is toch wel Timothy Olyphant, die als de stoere bink Nick de lachers op zijn hand heeft.

Maar A Perfect Getaway is en blijft een thriller, al lijken de makers dat nog weleens uit het oog te verliezen. De film maakt daardoor nogal eens een gekke switch van humor naar thriller. Daarnaast is de ontknoping zo vergezocht, dat het helaas grote gaten in het plot slaat.

A Perfect Getaway is de gedroomde zomerfilm van dit jaar. Met minder concurrentie had het een sleeper hit kunnen worden, maar door de gekke mix van humor en thriller haalt deze het net niet. En al is de cast sterk, die gekke plotwending aan het einde doet de film niet veel goeds.

Releasedatum: 6 augustus
Cijfer: 7.5

Lees ook:The Chaser
Lees ook:The Avengers nu op Blu-ray 3D, Blu-ray en DVD
Lees ook:Bios Top 10: Thrillers blijven steken achter kinderfilms
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Tussen kunst en ‘Pitch’

1 Reacties // Reageer

One thought on “A Perfect Getaway

  1. transporter

    Krijg jij extra betaald voor elke keer dat je ‘het zit wel snor’ in een artikel gebruikt?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>