Een filmversie van Wie is de Mol?

Nog een paar uur te gaan… Eindelijk staan we aan de vooravond van de Wie is de Mol?-finale. Of finale… Eigenlijk is het een heleboel speculatie, de bekendmaking van de winnaar en de teleurstelling dat pas volgende week de mol naar voren stapt.

Maar wie is die verdomde mol nu eigenlijk? Ik zet mijn geld in op Frits en dat doe ik al sinds week 1 (Edit: Jaja, hij heeft gewonnen. Dan maar Kim voor de mol). Oh en over die filmversie van Wie is de Mol? Nou…

Blockbuster

Die komt er natuurlijk helemaal niet (voordat alle molfans gaan steigeren). Maar zou het niet helemaal te gek zijn als die er zou zijn? In twee delen bijvoorbeeld, waarbij je twee uur naar allemaal opdrachten kijkt met een spectaculaire cliffhanger. En dan als zomer blockbuster de ontknoping van de Mol-film. Die veegt natuurlijk de vloer aan met het zoveelste deel van Transformers of Shrek!

Er zijn wel een aantal films die je kunt kijken die misschien datzelfde effect hebben als Wie is de Mol?. Meestal kun je het woord ‘mol’ dan vervangen door ‘moordenaar’, maar hieronder een opsomming van de beste ‘Whodunnits’:

Gosford Park

Een briljante (en trage) film van wijlen Robert Altman, waarin een statig landhuis op zijn kop staat na een onverwachte moord. De man des huizes wordt tijdens een jachtweekend dood aangetroffen aan zijn bureau, wie heeft zoiets op zijn geweten?

Zijn het de butlers en schoonmakers? Of juist jaloerse gasten die op de rijkdom asen van hun gastheer? Met heerlijke acteurs als Maggie Smith en Kristen Scott-Thomas is dit een dikke aanrader!

Harper’s Island

Niet zozeer een film, maar een serie (die zich als een bloedstollende thriller afspeelt als een film). Een koppel trouwt op een eiland, waar ze al hun vrienden hebben uitgenodigd. Maar al snel vallen de eerste gasten dood neer…

Een moordenaar blijkt zich in hun midden voort te bewegen. Terwijl iedere aflevering een spectaculaire moord vertoont, wordt de groep steeds kleiner en begint die ene vraag te dringen: Wie is de Mol Moordenaar?

Murder on the Orient Express

Van de hand van Agatha Christie, de meesteres van mysterieboeken, komt deze prachtige film. Zoals de titel al doet vermoeden draait het om een trein en een moord, maar wie zit er achter deze afschuwelijke misdaad?

Een detective wordt aan boord gelaten van een trein waar een moord is gepleegd. Alle verdachten zitten nog aan boord, maar is het nou Sean Connery, Ingrid Bergman of toch Lauren Baccal die de moord heeft gepleegd?

The Usual Suspects

Een heerlijke thriller waarin een misdadiger een ondervrager probeert te overtuigen van zijn onschuld. Maar hoe meer personages er in beeld komen, hoe ingewikkelder zijn verhaal wordt.

Wie eenmaal The Usual Suspects heeft gezien, weet dat er weinig films zijn met zo’n nauwkeurig uitgevoerde en verrassende ontknoping. Als jij denkt Wie is de Mol? altijd bij het rechte eind te hebben, eens kijken of je dan The Usual Suspects kunt uittekenen…

Check hieronder de trailer voor Harper’s Island. Al zou ik het nooit stimuleren, kun je deze serie maar beter downloaden. Geen enkele distributeur brengt de serie namelijk uit en geen zender wilt ‘m uitzenden…

Lees ook:Recensie – Loft
Lees ook:The Chaser
Lees ook:Scott Pilgrim trailer is helemaal Kick-Ass
Lees ook:DVD Watch: Saw 6
Lees ook:Recensie – Did You Hear About The Morgans?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>