Verslag van wereldpremière Alice in Wonderland

Mijn eerste officiële wereldpremière ooit was die van Alice in Wonderland. Donderdagavond in de stromende regen stond ik met mijn camera in een apart blogvak langs de rode loper, waar de complete cast langswandelde.

Welke sterren bleven even kletsen? Kwam Johnny Depp opdagen? En hoe was de film, die ik achteraf ook te zien kreeg? Bekijk hieronder mijn verslag van de Alice in Wonderland wereldpremière.

 

Yesssss… De kaartjes zijn binnen nadat mijn vriend Barry en ik in Londen zijn gearriveerd.

Naast hoogstaand gezelschap als wijzelf (grapje) komt ook het Britse Koningshuis opdraven en maakt de complete cast haar opwachting. Eens kijken of ik een glimp van Johnny Depp kan opvangen…

 

 

Heel chique… Onze smokings onder onze jassen aan (het stormde ok?) en het weer belooft niet veel goeds. Voor mij (rechts) is het de eerste keer dat ik bij zo’n grote première meemaak en als echte fanboy trotseer ik het weer vast wel.

De reden dat we een smoking dragen is omdat we na de première de film gaan zien! In 3D en samen met al die sterren…

 

Op zoek naar onze plekken en ik geloof dat dit niet onze plek is…

 

 

 

 

 

 

 

Wauw…

 

 

 

 

 

 

 

 

“Johnny & Tim thank you for working together for ten decades“…

Is het alweer honderd jaar geleden dat Johnny Depp en Tim Burton de film Edward Scissorhands maakten?

 

 

De eerste gast arriveert. En het is… Elton John?

Nee natuurlijk niet, maar wel een ander muzikaal wonder. Namelijk Danny Elfman, die de soundtrack componeerde. Hij deed dit al voor bijna alle Tim Burton-films. In The Nightmare Before Christmas hoor je hem zelfs zingen als Jack Skellington!

Tim Burton arriveert samen met vrouwlief Helena Bonham Carter (te zien als The Red Queen) als eerste.

Uiteraard rende hij meteen naar CNN toe, maar gelukkig stond die dame vlak naast ons! Perfecte plekken…

 

Anne Hathaway… Anne Hathaway… Anne Hathaway!! Als ik toch op vrouwen zou vallen…

Overigens vielen bloggers uit Zweden en Ierland naast mij zo ongeveer flauw toen Anne de rode loper sierde. Zij is fantastisch in de film en stal samen met Helena Bonham Carter de show!

Martin Sheen (Frost/Nixon) spreekt de stem in van The White Rabbit. Hij bleek een onwijs grappige vent te zijn toen hij door een presentator werd geinterviewd.

Presentator: ‘Je zegt dat iedereen wel een pluizig beestje in zich heeft, hoe bedoel je dat?’ Sheen: ‘Zoals ik dat zeg… Iedereen heeft letterlijk een pluizig beestje in zich. Ik ook op dit moment…’

Helena Bonham Carter had een fantastische jurk aan en had ook haar zoontje mee. Wat een poepje! Zij was als de Red Queen (die met dat grote hoofd) echt in haar element.

Grappig: Toen een presentator haar vroeg hoe het was om altijd maar zo gek uitgedost te gaan in de films van Tim Burton, antwoordde ze: “Ik hou er gewoon van als hij mij verminkt.”

Matt Lucas (Little Britain) staat echt bekend als een grappenmaker en was ongelofelijk leuk in Alice in Wonderland als tweeling Tweedle Dee en Tweedle Dum. Hij kwam ook even langs om met ons te praten.

Toen Lucas werd geinterviewd riep hij het publiek op om te gaan juichen als hij in beeld komt. “En wees niet bang om weg te lopen als een van de andere acteurs in beeld is”, vervolgde hij grappend.

Wie kent haar nog? Avril Lavigne is opgegroeid sinds ze over haar ‘Sk8er Boi’ zong en mag nu de soundtrack van Alice in Wonderland volschreeuwen.

Schreeuwen, want dat liedje klinkt niet al te best… Zorg ervoor dat je voor de aftiteling de zaal hebt verlaten… Avril kwam wel gezellig langs om even hoi te zeggen!

 

 

 

 

 

 

 

 

En daar is de ster van het eerste uur: Mia Wasikowska (de jonge actrice die Alice speelt) acteerde gek genoeg rondjes om Johnny Depp en heeft een prachtige toekomst voor zich.

De Australische ster deed mij denken aan een jonge Cate Blanchett en was prachtig!

 

Tja… en Johnny Depp dan? Ik heb een glimps van de beste man opgevangen toen hij uit de auto stapte, maar hem fotograferen was onmogelijk.

Hij rende ongeveer naar de andere kant van de rode loper om nooit meer terug te keren… Toch voor de fans dan maar een foto!

 

 

De zaal loopt vol en iedereen wacht in spanning af wat er komen gaat. Als eerste werd er op het witte doek interviews laten zien met de sterren uit de film.

Dan is het 3D-brillen opzetten en…

 

 

Showtime!

Check later deze week mijn recensie van Alice in Wonderland 3D!

Lees ook:Watch This: Johnny Depp over Alice in Wonderland
Lees ook:Nieuwe trailer van… Alice In Wonderland!
Lees ook:De wereldpremière van Alice in Wonderland live bijwonen?
Lees ook:Recensie – Alice in Wonderland
Lees ook:Trailer vd Dag: Alice in Wonderland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verslag van wereldpremière Alice in Wonderland

  1. Saskia

    Leuk verslag. Jammer voor je dat je geen foto van JD hebt. Als je tussen de fans had gestaan dan had je volgens mij meer kans gehad voor het maken van een foto.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>