Wat je niet weet over Alice in Wonderland…

Alice neemt je in maart hand in hand mee door Wonderland… Of eigenlijk is het regisseur Tim Burton, die een volledig eigen visie van het verhaal wilde maken.

Voor de fans alvast een paar zaken die je misschien niet verwachtte, maar waar Burton een andere weg inslaat. Zo is de nieuwe Alice in Wonderland geen remake, maar juist een vervolg…

 

Een vervolg?

Jawel, het gaat helemaal niet om een jonge Alice maar juist om een 19-jarige. Zij is al een keer in Wonderland geweest, maar is nu (zoals de trailer al verklapte) terug in wonderland. Dat gebeurt doordat ze weer het konijn volgt in het konijnenhol, net nadat een man om haar hand heeft gevraagd en ze in blinde paniek de benen heeft genomen.

Alice zoals je haar niet eerder zag?

Burton verklapte onlangs dat hij alle versies die tot nu toe gemaakt zijn, niet erg sterk vond. Na het prachtige boek viel hem op dat de versies (en we kunnen daarmee vanuit gaan dat hij ook de Disney-versie bedoelt) gebrekkig waren in de vertelwijze. “Ik geef de personages meer diepgang en laat ze minder ‘zomaar gek’ rondrennen”, vertelde hij eerder tegen RottenTomatoes.com.

Er is heel wat verloren gegaan…

Voor Alice in Wonderland gebruikte Burton motion capture, dezelfde techniek die Robert Zemeckis in The Polar Express of meer recentelijk in A Christmas Carol toepaste. Echter de rol van de Knave of Heart (door Crispin Glover) viel hierdoor heel gek uit. “Alsof het een acteur was die op stelten acteerde”, legt hoofd animatie David Schnaub uit.

“We hebben gediscusieerd over motion capture”, zegt Burton. “Persoonlijk vind ik het een slordige wijze.” De regisseur heeft er vervolgens voor gekozen om al het geschoten materiaal met motion capture weg te gooien.

Alice had het moeilijk…

Mia Wasikowska had het moeilijk in de hoofdrol als Alice. Omdat Wonderland volledig geanimeerd is, acteer je als acteur tegen niks. “Drie maanden voor een groen scherm staan”, vertelt Wasikowska. “En het is best lastig om tegen tennisballen en tape te acteren en je voor te stellen dat het personages zijn.”

Bijzonder aan Johnny Depp is

Dat zijn personage The Mad Hatter helemaal opnieuw uitgedacht is door hemzelf en Tim Burton. Het tweetal werkte al eerder samen aan Sweeney Todd, Charlie and the Chocolate Factory, Sleepy Hollow en Edward Scissorhands. Het kostuum van The Mad Hatter verandert van kleur, afhankelijk wat zijn humeur is.

En ten slotte…

Als we Burton mogen geloven, is Mia Wasikowska (in de rol van Alice) echt de nieuwe Cate Blanchett. “Zij is zo ongelofelijk zichzelf en werkt keihard. Ze heeft een oude ziel en is perfect om een rol als Alice te dragen.”

Bekijk hieronder de trailer van het avontuur Alice in Wonderland (vanaf 10 maart in de bioscoop):

Lees ook:Recensie – Alice in Wonderland
Lees ook:Watch This: Hoe is de wonderland van Alice gemaakt?
Lees ook:Eerste recensies Alice in Wonderland zijn binnen!
Lees ook:Nieuwe trailer van… Alice In Wonderland!
Lees ook:Watch This: De allereerste Alice in Wonderland-film!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat je niet weet over Alice in Wonderland…

  1. Marjolein

    Maar Avril Lavigne speelt de rol van Alice toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>