Wat je niet mag missen in december!

Ah december… Kerst, Sinterklaas en de jaarwisseling hebben al een aantal films opgeleverd. Maar meestal juist in november, want aankomende maand komen de kerstblockbusters en de Oscarfilms uit!

Terwijl er in Nederland niet schokkend veel films in de bioscoop gaan draaien, toch een paar tips van films die je niet mag missen!

Avatar

Veel mensen wisten niet zo goed wat ze moesten met Avatar, de nieuwe Sci-Fi van James Cameron (Aliens, Titanic). De eerste trailer onthulde niet veel, behalve dat het om een raar blauw volkje gaat dat onder vuur ligt…

Maar die tweede trailer maakte een heleboel goed! En we kregen ook een goed beeld van hoofdrolspeler Jake Sully (Sam Worthington) en Pandora de wondere wereld van het volkje de Na’vi. Schijnt baanbrekend te zijn qua special effects, maar tijd moet nog leren of Nederland hier massaal warm voor loopt. Release: 17 december

Nothing Personal

De grote Gouden Kalf-winnaar is dan eindelijk voor het Nederlandse publiek in de bioscoop te zien. Het draait om Anne, een vrouw die haar leven in Nederland achterlaat om als zwerver in Ierland te gaan leven.

Zo stuit ze op Martin, een kluizenaar waarmee Anne een band opbouwt. De film kon op massale positieve recensies rekenen en sleepte in Zweden en Zwitserland een aantal prijzen in de wacht. Release: 10 december

Precious

Het zwarte meisje Precious heeft het niet makkelijk, ze wordt mishandeld door haar moeder en komt op school niet lekker mee. Dan zit er ook nog een lerares aan haar mouw te trekken en ligt de maatschappelijk werker ook dwars.

Het bijzondere verhaal werd al in de hemel geprezen door Oprah Winfrey en heeft een paar gekke (maar sterke) bijrollen te pakken met Mariah Carey en Lenny Kravitz. Echt een must-see, lees mijn recensie hier! Release: 3 december

The Cove

Earth deed het al, The March of the Penguins lukte het ook en An Inconvenient Truth maakte ook een goed punt. Nu is er The Cove, waarin een groepje onderzoekers een schokkende ontdekking doen in een lagune waar veel dolfijnen huizen.

Het schijnt een van de heftigste documentaires van het jaar te zijn en als het om dolfijnenleed gaat is het natuurlijk al snel hartverscheurend. Maar ook de prachtige beelden moet je gewoon op een groot scherm zien. Release: 3 december

Hachi

Als we het dan toch over zielige films met dieren hebben… Hachi is een hondje die zijn baasje kwijtraakt. Toch loopt het beestje dagelijks nog naar de plek toe waar de twee elkaar altijd troffen.

Richard Gere in de hoofdrol (of eigenlijk het hondje Hachi) en natuurlijk een perfecte film voor kerst. Zeker als films als A Christmas Carol het ook goed doen, moet Hachi toch ook wat teweegbrengen? Release: 17 december

The Box

Een koppel krijgt een vreemde doos opgestuurd. Als ze op de rode knop bovenop de doos drukken, gaat ergens ter wereld iemand dood. Maar zij ontvangen vervolgens 1 miljoen dollar…

Lekker typische ‘zou jij het doen?’-film met twee sterke hoofdrollen van James Marsden en Cameron Diaz. Wordt dit de langverwachte comeback van Richard Kelly, die sinds Donnie Darko weinig teweeg heeft gebracht? Release: 17 december

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel

De eerste Alvin and the Chipmunks was onschuldig vermaak, maar een dikke hit. Dus een vervolg kon niet uitblijven. Hierin krijgen de drie kleine beestjes er nieuwe vriendjes… of uh vriendinnetjes bij.

In de Nederlandse versie horen we de stemmen van de meidengroep Djumbo en deze draait net op tijd in de bioscoop voor de kerstvakantie. Hopelijk komen er ook weer een paar aanstekelijke Chipmunk-liedjes bij kijken! Release: 24 december

Saw 6

Een nieuwe kerstmis, een nieuwe… Saw?! Niet helemaal wat je verwacht bij de gezellige feestdagen en als je echt bij de première wil zijn, dan wordt ook van je verwacht om op Oud en Nieuw in de bioscoop te gaan zitten.

Maar die Saw-fans zitten overal, dus vast ook wel in de bios tijdens de jaarwisseling. Het zesde deel schijnt net zo smerig, maar ook een stuk beter te zijn dan de laatste delen. Ik ben benieuwd…Release: 31 december

Lees ook:Wat jij deze week niet mag missen!
Lees ook:Wat jij deze week niet mag missen!
Lees ook:Wat je moet zien in september!
Lees ook:Watch This! Bridget op bezoek bij een megaster
Lees ook:Trailer vd Dag: Hachi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>