Wat jij niet mag missen in november!

Met kerst en de jaarwisseling voor de deur, houden de meeste mensen hun hand nog even op de knip. Wat natuurlijk een ideaal avondje uit is (en ook niet te prijzig), is in een bioscoopstoel ploffen en je later overspoelen door een film.

Wat draait er allemaal in november? En moet jij dus zeker hebben gezien? Het is nog te vroeg voor de 3D-sensatie Avatar en martial arts-film Ninja Assasin draait pas in december. Maar dit heeft november wel te bieden:

 

Paranormal Activity

Het is niet de eerste keer dat ik schrijf over Paranormal Activity en vast nog niet de laatste. De nieuwe Blair Witch-hype uit Amerika is in november ook in de Nederlandse bioscopen te bezichtigen.

Het draait om Katie en Micah, een koppel die een camera kopen om geesten vast te leggen nadat zij wordt lastiggevallen in haar slaap. En dat doen ze… check mijn recensie hier! 26 november

 

The Twilight Saga: New Moon

Terwijl tienermeisjes al zitten te soppen bij de gedachte aan Robert Pattinson (of RPattz voor ingewijden) als de vampier Edward Cullen die het meisje Bella verleidt. En verlaat dit keer… in New Moon wordt ze opgenomen in de wolvenclan door Jacob.

Geen idee waar ik het over heb? Laat maar, dan ontgaat de hype je misschien. Niet zo gek, voorganger Twilight richtte zich op tienermeisjes en was hier een bescheiden hit. Wordt New Moon dan de echt klapper? 19 november

 

2012

Wie de trailer heeft gezien, kent de beelden van massavernietiging waar 2012-regisseur Roland Emmerich zich al zo vaak aan heeft gewaagd. De moeder der rampenfilms is wel een staaltje popcornvermaak waar je u tegen zegt.

De mythe luidt namelijk dat de wereld in het gevreesde jaar ten onder gaat en de mensheid uitsterft. Terwijl er sprake is van een misrekening en dit feitje alweer achterhaald is, verliest de film niet aan impact. Lees mijn recensie! 11 november

 

Das Weisse Band

De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke staat bekend om zijn schockcinema, zoals hij in Funny Games al tentoonstelde. Das Weisse Band sluit naadloos aan, als we de recensies uit Cannes mogen geloven. Daar won de film de Gouden Palm.

Een mysterie in een klein dorpje leidt tot de kinderen die daar wonen, zij worden zwaar onderdrukt. Daarnaast dreigt de Eerste Wereldoorlog op te komen… Volledig gedraaid in zwart-wit en wellicht een van de beste films van het jaar. 19 november

 

Komt een Vrouw bij de Dokter

Heeft deze film nog een introductie nodig? Carice van Houten speelt een vrouw met kanker, waardoor de man (Barry Atsma) zijn verdriet vooral stilt met drank, drugs en andere vrouwen.

Geregisseerd door Reinout Oerlemans, lijkt dit de gedoodverfde bioscooptrekker deze kerst. Het wordt janken geblazen als we de trailer mogen geloven. Of het de impact haalt van Ik Omhels je met Duizend Armen is de vraag. 26 november

 

Orphan

Niet alleen Paranormal Activity jaagt de stuipen op het lijf van bioscoopbezoekers, maar het enge meisje Esther in Orphan net zo. Zij gaat achter haar pleegouders aan en draagt een groot geheim met zich mee.

Al zien de trailers er té cliché uit, is Orphan een aangename verrassing. En ook ideaal om lekker je ouders mee naartoe te nemen! Of die zwangere vriendin… Dus ja, Orphan is heel eng, maar kan ook erg lachen zijn! Lees hier mijn recensie. 5 november

 

The Men Who Stare At Goats

George Clooney, Kevin Spacey, Ewan McGregor, Jeff Bridges… Al hoeft een topcast niet te duiden op een topfilm, lijkt The Men Who Stare at Goats toch wel een imponerende film.

Een reporter komt achter een geheime unit die als doel heeft alle oorlogen te eindigen. Zij gebruiken daarvoor hun paranormale krachten… Benieuwd hoe die geiten uit de titel precies in het verhaal verweven zijn? Check dan de trailer! 19 november

 

Capitalism: A Love Story

Zo’n titel kan alleen van een dikke documentairemaker komen. Jawel, Michael Moore is back! Ditmaal zoekt hij (hoe kan het ook anders) die verdomde economische crisis tot op de bodem uit.

Na Sicko (een matig succes) wordt het tijd om weer voor wat opschudding te zorgen. Helaas bleef die in Amerika uit en zijn anti-Amerikaanse punten snappen we nu wel. Toch ben ik wel benieuwd naar wat voor dirt hij nu weer heeft opgegraven. Nog even wachten tot 26 november

Lees ook:Reacties Pathé de Munt op Paranormal Activity
Lees ook:Paranormal Activity verovert de wereld
Lees ook:Watch This: Geslaagde Paranormal Activity-parodie!
Lees ook:De kersthit van 2009 is geworden…
Lees ook:Watch This: Originele einde Paranormal Activity

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>