Wie heeft het gedaan? Wie??

Het is 05:00 uur ‘s nachts en ik zie een meisje door het bos rennen, die in paniek op de vlucht is geslagen. Een moordenaar zit haar op de hielen, maar dan ziet ze een bekende. Ze rent in de armen van diegene, huilend dat ze bijna wordt vermoord. Maar dan blijkt dat ze in de armen van de verkeerde is gerend…

Nee, dit is niet een beknopte omschrijving van mijn weekend… Het was de ontknoping van een nieuwe serie waar ik voor een week he-le-maal aan verslaafd was. En ik ben nog steeds aan het bijkomen van de fantastische ontknoping!

IJsberen

Ik hoor je denken, is dit het einde van Grey’s Anatomy? Is eindelijk duidelijk waarom er ijsberen op dat verdomde eiland in Lost lopen? Niets van dat alles, maar ik kreeg de tip van een goede vriend. Harper’s Island. Dat moést ik écht kopen in New York, waar ik vorige week naar op vakantie was.

In zo’n immense dvd-winkel ging ik al snel op zoek, zonder een duidelijk beeld. Die vriend had namelijk zwaar aangeraden niet op internet op zoek te gaan, omdat je dan nog weleens op de ontknoping kon stuiten. Zoals bij hem was gebeurd. (Goede tip: Kijk niet op internet).

Bruiloft

Dus ik omschrijf het verhaal zonder spoilers. Zodat je het ook kunt kopen in New York (lees: downloaden). Het speelt zich af op Harper’s Island (duh) en het draait om de bruiloft van het schattige stelletje Trish en Henry. Het echtpaar-in-spé heeft besloten op het eiland te trouwen, waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Harper’s Island heeft alleen nogal een geschiedenis, een maniak heeft zeven jaar eerder een flink bloedbad aangericht. En ja hoor; Henry, Trish plus familie en vrienden hebben hun koffer nog niet uitgepakt of het eerste slachtoffer is al gevallen.

Slapeloze nachten

Maar wat Harper’s Island uniek maakt (dat zei de regisseur tenminste in de Making Of…), is dat in iedere aflevering een paar prominente personen doodgaan. De acteurs wisten pas de dag dat ze het script kregen van een nieuwe aflevering of zij het einde zouden halen. Zo blijven er steeds minder over en wordt die vraag groter: Wie heeft het gdvrddm gedaan??

Harper’s Island heeft mij dus letterlijk slapeloze nachten bezorgd en na dertien aflevering wist ik eindelijk wie het was. Dus laat het wel en wee van de dokters McDreamy en McSteamy en die eilandbewoners van Lost (hoe kunnen zij het überhaupt zo lang overleven zonder eten?) even achterwege en duik in Harper’s Island. Ben benieuwd of jij het wel bij het goede eind hebt (ik had dat dus niet…).

Guess what, er is nog niks bekend of in Nederland de serie gaat lopen… Maar bekijk hieronder de promo!

Lees ook:Een filmversie van Wie is de Mol?
Lees ook:Recensie – Shutter Island
Lees ook:Bios Top 10: New Moon haalt het niet bij 2012…
Lees ook:Captain America… Wie wordt vrouw in nood?
Lees ook:Geveld door de Mexicaanse griep

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wie heeft het gedaan? Wie??

 1. Pingback: Geveld door de Mexicaanse griep | Cinema

 2. Rivka

  Echt een geweldige serie! wat wel heel kut was, dat ik in aflevering 5 er al achter kwam wie de moordenaar was, omdat ik comments op youtube ging lezen . dat was wel minder,
  maar het was super! en het is zeker verslavend, haha

    /   Reply  / 
 3. j006t

  Waar kun je deze serie kopen (met NL ondertiteling)?
  Hij lijkt me erg leuk! :D

    /   Reply  / 
 4. Tim Koomen Auteur

  Oeh dat weet ik niet helemaal! Ik heb ‘m zelf uit Amerika, met Engelse ondertiteling. Die kun je vinden op http://www.amazon.com of http://www.amazon.co.uk (daar kun je ‘m tweedehands best goedkoop scoren!). Echt te gekke serie, dikke aanrader!

    /   Reply  / 
 5. j006t

  Ik heb gedownload en inmiddels gezien, wat een topserie!
  Echt superspannend! Gelukkig heb ik niet op internet gekeken, en wist ik echt niks… Een aanrader voor iedereen! :D

    /   Reply  / 
 6. Tim Koomen Auteur

  @j006t: Cool man, blij dat je ‘m te gek vond. Jammer dat er geen tweede seizoen is gemaakt, al is het misschien ook wel prima zo. Nu wordt het eindeloos wachten op Scream 4…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>