Dé Zomerfilm van 2009

In de eerste officiële Cinema.Blog-poll stelde ik de vraag: Wat is volgens jullie de zomerfilm van dit jaar? Na een zomer vol robotgeweld, tovenaarsgevechten en een flinke kater was het een lastige keuze.

Het was aan jullie welke film bestempeld mag worden als De Ultieme Zomerfilms van 2009. De keuze was onder meer tussen Harry Potter, Drag Me To Hell, Star Trek, Transformers, The Hangover en The Proposal. En de winnaar is….

 

THE HANGOVER!!

Het lijkt een herkenbare film: Iedereen is wel eens wakker geworden met een flinke kater. Hopelijk niet zo erg dat er zelfs een ontvoering van een baby én een tijger bij kwam kijken en natuurlijk die dronken bruiloft in een trouwkapel in Las Vegas… The Hangover is in ieder geval dé ultieme zomerfilm van 2009, wat natuurlijk prachtig is. Want het gaat eens niet om een vervolg, een blockbuster of een flauwe remake!

Wil je The Hangover thuis hebben? Vanaf 9 december is de film te koop. En een kleine scoop… In 2011 draait The Hangover 2 in de bioscoop!

De overige top 10 van Ultieme Zomerfilms 2009 is geworden:

10. Star Trek
9. G.I. Joe: Rise of the Cobra
8. Terminator Salvation
7. Brüno
6. Drag Me To Hell
5. Transformers: Revenge of the Fallen
4. Ice Age 3
3. The Proposal
2. Harry Potter and the Half-Blood Prince
1. The Hangover

Vergeet niet op cinema.blog.nl te stemmen op de nieuwe poll…. Want welke film denk jij dat tijdens de koude dagen in Nederland een enorme bioscoophit gaat scoren? Je kunt weer uit tien films kiezen, waaronder A Christmas Carol, 2012, Sherlock Holmes, Avatar, Komt een Vrouw bij de Dokter en Paranormal Activity!

Lees ook:De hete zomerfilms van 2009
Lees ook:MTV Movie Awards nominaties bekend…
Lees ook:Nominaties van de coolste films bekendgemaakt
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Eerste officiële trailer Harry Potter 7!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dé Zomerfilm van 2009

 1. Marjolein

  Dan moet ik die toch maar gaan kijken.
  Ik was voor Ice Age 3! :D Ben echt fan van Ice Age :-D

  Mooi blog Tim!

  x

    /   Reply  / 
 2. palingworst

  Komt Een Vrouw Bij De Dokter en 2012 gaan extreem goed lopen. De rest doet niets bijzonders in de box office. Avatar wordt ook een tegenvaller wat betreft bezoekersaantallen denk ik.

    /   Reply  / 
 3. Leon

  Ik denk dat District 9 het netjes gaat doen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>