Vrouw zijn in een verscheurd land: The Patience Stone

In het door oorlog verscheurde Afghanistan is het voor veel vrouwen een dagelijkse strijd om te overleven. De aangrijpende film The Patience Stone, die vanaf 21 februari in de bioscoop te zien is, vertelt het verhaal van zo’n vrouw.

Ze waakt over haar ernstig zieke man. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft sindsdien als een kasplant in volledige stilte. Op een dag begint de beeldschone vrouw te praten tegen haar comateuze man. Het blijkt één lange biecht te zijn, waarin ze praat over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens. De titel van de film verwijst naar een mysterieuze steen waaraan je volgens een oude Perzische legende alles kan toevertrouwen. Aan wie je alles kan vertellen; je verlangens, je pijn, je hele leven. De steen luistert. En op een dag barst de steen uiteen. Zal dit ook in The Patience Stone gebeuren?

Voor een voorproefje van dit aangrijpende verhaal kan je hier alvast de trailer bekijken. The Patience Stone is geregisseerd door Atiq Rahimi en is gebaseerd op zijn gelijknamige boek. In het Nederlands is dit boek uitgegeven onder de titel ‘Steen van Geduld’ en het heeft onder andere de Prix Goncourt gewonnen. De vertaling naar het witte doek zal je niet onbewogen laten.

Bekijk de trailer:
 

The Patience Stone is vanaf 21 februari te zien in de bioscoop.
Met rollen van: Golshifteh Farahani, Hamid Djavdan, Hassina Burgan, Massi Mrowat.

Lees ook:Trailer vd Dag: Komt een Vrouw bij de Dokter
Lees ook:Emma Stone presenteert Oscar-nominaties 2013
Lees ook:Tweede trailer Shame
Lees ook:Trailer Michael Fassbender’s Shame
Lees ook:This Means War Trailer met Chris Pine, Tom Hardy en Reese Witherspoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>