Gouden Film voor Nova Zembla

Nova Zembla draait pas net in de Nederlandse bioscopen en is de 100.000 bezoekers al voorbij. Vandaag werd bij Eyeworks in Amsterdam de Gouden Film uitgereikt aan regisseur Reinout Oerlemans en hoofdrolspeler Robert de Hoog.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer een film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes heeft verkocht.

De Eyeworks-productie is de eerste Nederlandse 3D speelfilm met onder andere Doutzen Kroes, Derek de Lint, Robert de Hoog en Victor Reinier.

Nova Zembla gaat over de zeereis van ontdekkingsreiziger Willen Bartentz, die in de zestiende eeuw via de Noordelijke route naar Indië doorreist. Tijdens die reis moest de bemanning door slechte omstandigheden overwinteren op de Russische eilandengroep Nova Zembla.

Bron: telegraaf

Lees ook:Eerste trailer Nova Zembla
Lees ook:Nova Zembla Poster
Lees ook:Première Nova Zembla in Amsterdam
Lees ook:Bioscoop Bioscoop premières week 47
Lees ook:Eerste Daglicht Trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>