Gouden Film voor De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering draait pas een paar dagen in de Nederlandse bioscopen en is de 100.000 bezoekers al voorbij. Vandaag werd in de Pathé City in Amsterdam de Gouden Film uitgereikt aan regisseur Maarten Treurniet en acteurs Reinout Scholten en Gijs Naber.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer een film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes heeft verkocht.

Bekijk een filmpje van de uitreiking.

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ad Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods. De film laat het spannende verhaal van de ontvoering en de jacht op de daders zien, maar biedt ook een kijkje in de psychologische machtsstrijd tussen Heineken en zijn ontvoerders.

Bron: telegraaf

Lees ook:Bioscoop premières week 43
Lees ook:Willem Holleeder in actie tegen De Heineken Ontvoering
Lees ook:Bekijk de foto’s van de rode loper première De Heineken Ontvoering
Lees ook:Bios Top 10: Kuifje on top!
Lees ook:Gouden Film voor Nova Zembla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>