The Hurt Locker grote Oscarwinnaar!

Niet zoals verwacht Avatar, maar The Hurt Locker is de grote winnaar van de Oscar uitreiking. De film werd benoemd tot Beste Film en regisseuse Kathryn Bigelow werd de eerste vrouw die ooit een regie-Oscar won. 

De grote acteursprijzen waren weggelegd voor Jeff Bridges (Crazy Heart) en Sandra Bullock (The Blind Side). Weinig verrassingen en een truttige show zorgden amper voor vuurwerk. Check hieronder welke films nog meer in de prijzen vielen: 

Flauw

Steve Martin en Alec Baldwin presenteerde het geheel, maar wisten er weinig soeps van te maken. Een stomme opening en flauwe parodieën op kaskrakers als Paranormal Activity en Avatar wisten het geheel niet te redden.

Gedoodverfde winnaars als Christoph Waltz (beste mannelijke bijrol – Inglourious Basterds) en Mo’nique (beste vrouwelijke bijrol – Precious) werden al snel bekend. Precious won ook voor beste bewerkte screenplay. Inglourious Basterds werd bijna volledig genegeerd, Up in the Air sleepte niks binnen.

Crazy Heart

Ook Jeff Bridges (Crazy Heart) was al vrij duidelijk van tevoren (al werd door mij nog gehoopt op Colin Firth). Sandra Bullock was ook al een grote favoriet voordat de ceremonie begon en wandelde vrolijk met het gouden beeldje naar huis.

Avatar trok een paar keer aan het kortste eind, maar wist wel een aantal tecnische prijzen mee naar huis te nemen. The Hurt Locker bleek een dik succes, de Irak-film won voor beste originele screenplay, beste sound editing, beste montage, beste sound mixing….

El Secreto de Sus Ojos

Up won in de categorie Beste Animatiefilm en Beste Soundtrack. Als Beste Buitenlandse film won El Secreto de Sus Ojos en The Cove nam de Oscar voor Beste Documentaire mee naar huis.

Hieronder op een rijtje de grootste Oscars. Kijk voor de volledige lijst op Oscar.com:

Beste Film – The Hurt Locker
Beste Acteur – Jeff Bridges (Crazy Heart)
Beste Actrice – Sandra Bullock (The Blind Side)
Beste Mannelijke Bijrol – Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
Beste Vrouwelijke Bijrol – Mo’nique (Precious)
Beste Regisseur: Kathryn Bigelow
Beste Documentaire: The Cove
Beste Buitenlandse Film: El Secreto de Sus Ojos
Beste Soundtrack: Up
Beste Originele Script: The Hurt Locker
Beste Bewerkte Script: Precious

Lees ook:Oscar nominaties bekendgemaakt!
Lees ook:Voorspelling Oscar nominaties
Lees ook:Trailer vd Dag: Crazy Heart
Lees ook:Waarom de Golden Globes zo weinig zeggen
Lees ook:Trailer vd Dag: The Blind Side

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>