Beste film 2009 volgens Nederlandse filmjournalisten

Nederlandse filmjournalisten hebben hun lijstjes ingeleverd met favoriete films en komen duidelijk tot een favoriet. Het is de Zweedse film Let the Right One In, een bijzondere keuze voornamelijk omdat het om een vampierenfilm gaat die niet erg goed bezocht is in Nederland.

Let the Right One In draait om Oskar, een jongetje dat gepest wordt maar bijval krijgt van een vampierenmeisje. Lees mijn recensie van Let the Right One In hierrrrr. Naast de Zweedse film staan respectievelijk op de tweede en derde plaats…

De films Up (animatie van Pixar) en Slumdog Millionaire, de film die er met de Oscar voor Beste Film vandoor ging. Vorig jaar kozen dezelfde groep mensen nog voor The Dark Knight als beste film van 2008.

Eerder dit jaar won de Let the Right One In de publieksprijs van het IMAGINE: Amsterdam Fantastic Film Festival. De film is natuurlijk al flink gespot door Hollywood en JJ Abrams (Cloverfield, Lost) is al bezig met een Amerikaanse remake. Of ze dezelfde dromerige sfeer als in de Zweedse versie weten na te bootsen is nog maar de vraag. Hieronder nog een keertje de trailer van Let the Right One In…

Lees ook:Jouw film te zien op het Witte Doek?
Lees ook:Eerste films Imagine Film Festival bekendgemaakt
Lees ook:Trailer vd Dag: House of the Devil
Lees ook:DVD Watch: Let The Right One In
Lees ook:Interview Oliver Blackburn (Donkey Punch)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>