Film Lucia de B. vanavond op tv en later ook in de VS

Vanavond komt Lucia de B. op NPO 1, de verfilming van de zaak Lucia de B, de verpleegster die van moord verdacht werd en daardoor een levenslange gevangenisstraf kreeg opgelegd. Jaren later bleek ze onschuldig. 

In deze zeer goede en emotionele film wordt duidelijk welke fouten er tijdens het proces werden gemaakt. Je krijgt het echt met Lucia te doen – gespeeld door actrice Ariane Schluter die overigens zeer op de echte Lucia de B lijkt – omdat het overduidelijk is dat de vrouw onschuldig is.

Lucia de B. naar de VS

Vandaag werd toevallig ook bekend dat de film een Amerikaanse remake krijgt. Het Amerikaanse productiebedrijf Stun Originals zal van de film een miniserie gaan produceren. De opnames hiervoor beginnen eind 2016.

Naast Ariane Schlutler spelen ook Barry Atsma, Fedja van Huêt, Annet Malherbe en Sallie Harmsen een grote rol.

Zeker kijken vanavond op NPO 1 20.30 uur

Zie hier de trailer:

Lees ook:Stephen King over The Stand remake
Lees ook:Killerclown IT krijgt een bioscoopfilm!
Lees ook:Wil jij naar Twilight: Eclipse première?
Lees ook:Remake Zwart Water met Charlize Theron
Lees ook:Nieuwe bond girl?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>