Een echte aanrader: A Bronx Tale met en van Robert De Niro

Dit is toch wel een van mijn favoriete films. A Bronx Tale (uit 1993) is een mooie, soms keiharde film over het leven in The Bronx in New York in de jaren 60. En dan niet over het leven van de ‘gewone Amerikaan’, maar van de Italiaanse Amerikanen. Denk je aan Italianen, dan denk je vaak ook gelijk aan de maffia. En ja die maffia speelt zeker een rol in deze film.

Robert De Niro

Het verhaal gaat over de Italiaanse jongen Calogero die een ‘vriendschap’ sluit met maffiabaas Sonny. De jongen kijkt enorm tegen deze man op en ziet Sonny als zijn grote voorbeeld. Maar daarnaast heeft de jongen ook gewoon nog een vader, gespeeld door Robert De Niro. Zijn vader, die buschauffeur is, vindt het maar niks dat zijn zoon omgaat met Sonny.

Wat je in de trailer niet ziet is dat Calogero verliefd wordt op een Afro-Amerikaans meisje. En dat is een lastige liefde, een Italiaan met een donker meisje uit een hele andere buurt..

Het is echt een prachtige film, heb je hem nog nooit gezien? Ga het dan zeker doen.

Zie hier de trailer van A Bronx Tale:

Lees ook:Nieuwe film Brooklyn: een ‘Amerikaans’ liefdesverhaal
Lees ook:Robert De Niro in ‘flauwe’ komedie Dirty Grandpa
Lees ook:Red Lights Trailer met Robert De Niro
Lees ook:Robert De Niro vs John Travolta in Killing Season
Lees ook:Robert De Niro in Being Flynn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>