Halloween Marathon: Trick ‘r Treat & Grace

Nu Halloween eraan komt, geef ik dagelijks tips voor de meest ranzige, maar ook onbekende horrorfilms. Ideaal dus voor een marathon of een goede introductie in horrorland. Lees en huiver…

Na The Children en Orphan nu nog meer enge kids: Een kannibalistische baby in Grace en de duivelachtige Sam (zie foto) in Trick ‘r Treat.

 

Trick ‘r Treat

Trick ‘r Treat vertelt vier verhalen die zich op de feestdag afspelen. Een groepje kinderen ontdekken de legende van een verongelukte schoolbus. Een oude zeikerd wordt achternagezeten in zijn eigen huis. Een onschuldig meisje gaat op stap met de mean girls. En het schoolhoofd geeft een vervelend kind zijn verdiende loon.

De ultieme Halloweenfilm hoort natuurlijk in de Halloween Marathon. Terwijl er veel aandacht is besteed aan mooie montages en een prachtige cinematografie, zijn de verhalen een beetje wazig verteld. Wel een prachtige rol voor Anna Paquin (True Blood, X-Men) en een grappig einde. Beste verhaal? Het verhaal over de verongelukte schoolbus…

Trick ‘r Treat is voor Halloween fans een groot feest. Toch doet het meer voor Amerikanen, die er fanatieker in zijn, dan voor Europeanen. Het is prachtig gemaakt en de verhalen zijn op z’n minst bijzonder. Mikt eerder op een cultstatus dan een groot publiek.

ScareFactor: 6.5

Grace

Madeline is zwanger, maar na een auto-ongeluk komt ze erachter dat het kindje in haar buik niet meer leeft. Ze bevalt van een dode foetus, maar wonder boven wonder is het eenmaal geboren een blakende baby. Nou ja, blakend… De baby Grace heeft wel een hele bijzondere behoefte. Ze lust geen moedermelk, maar eerder bloed!

Wat een film! Eigenlijk een wanstaltig verhaal natuurlijk, maar wel scherp uitgewerkt. Je vraagt je constant af wat er mis is met Madeline en haar ‘levende’ baby Grace. En terwijl de film misschien wat problemen heeft met timing en tempo, blijf je geboeid. Tot het gruwelijke einde, want dat laatste shot krijg ik de aankomende jaren niet meer uit mijn hoofd…

Grace is perfect voor mannen die hun vrouw van de gedachte willen helpen om een kindje te maken. Een horrorbaby pur sang en een horrofilm van de bovenste plank. Lekker undergroud gevoel, al had het tempo er iets meer in gemogen. Maar dat laatste beeld… wow dude, er is iets mis met die baby!

ScareFactor: 8

Bekijk hieronder de trailers van Grace en Trick ‘r Treat! En check Cinema.Blog.nl later voor nog meer gruwelijkheid met de films Mum & Dad en de krokodillenthriller Rogue.

TRICK ‘R TREAT:

GRACE:

Lees ook:Halloween Horrormarathon! (Niet voor zwakke magen…)
Lees ook:Halloween Marathon: The Children & Timecrimes
Lees ook:Halloween Marathon: Inside & Switchblade Romance
Lees ook:Watch This: Konijntjes doen Halloween
Lees ook:De Storm

1 Reacties // Reageer

One thought on “Halloween Marathon: Trick ‘r Treat & Grace

  1. roulette systeem

    Dat is kras! Ik had niet gedacht, dat zoiets tegenwoordig mogelijk zou kunnen zijn…

      /   Reply  / 
  2. Pingback: CIA Test Preparation

  3. Pingback: CFA Study Guide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>