Halloween Marathon: The Children & Timecrimes

Nu Halloween eraan komt, geef ik dagelijks tips voor de meest ranzige, maar ook onbekende horrorfilms. Ideaal dus voor een marathon of een goede introductie in horrorland. Lees en huiver…

Het is de beurt aan The Children, een Britse kindershocker (maar niet vóór kinderen…) en het Spaanse antwoord op Donnie Darko: Timecrimes.

The Children

Regisseur Tom Shankland was niet van plan zich in te houden bij het maken van The Children. Dat blijkt, want zelden zijn films met kids in de hoofdrol zo bloederig. Alsof de ongeschreven regel dat kinderen niet gruwelijk dood mogen gaan gewoon eens lekker flink gebroken mag worden!

En het werkt! Het verhaal over het meisje Casey die met de familie kerst viert komt onschuldig over. Totdat alle kleine kinderen plotseling een moordlustige blik in hun ogen krijgen en al snel scherven van kerstballen in de ogen van volwassenen worden gestoken.

The Children doet aan als zombiefilm met moordlustige kids en daar is helemaal niks mis mee. De regisseur neemt geen gas terug, dus je krijgt wat je verwacht: moordlustige koters die hun ouders letterlijk aanvliegen. Wat een bloederig kerstfeest, wat een gruwelijke film!

Cijfer: 8

Timecrimes

Een Spaans antwoord op Donnie Darko? Jazeker, een man vindt zichzelf in een tijdsloepje als hij per ongeluk in een tijdmachine stapt. Alleen… hij wordt niet zozeer teruggezet in de tijd, maar eerder gekopieerd! Het duurt niet lang voordat hij zichzelf tegen het lijf loopt. En wie is toch die freak met die bebloede zwachtels om zijn hoofd…?

De Amerikaanse remake van Timecrimes staat al op de planning en als dat tot nu toe iets wil zeggen, is dat het origineel wel erg goed moet zijn om op te vallen. Tijdens Amsterdam Fantastic Film Festival in de prijzen gevallen en het ziet er strak uit, met een sterke hoofdrol maar niet zoveel spanning als je zou hopen.

Timecrimes is een film waarvan je hoofd achteraf duizelt en je jezelf afvraagt wat er zojuist is gebeurd. Toch niet zozeer horror als eerder science fiction. Maar het is de moeite waard, al moet je wel even zin hebben in iets wat net zo ingewikkeld is als Memento en Mulholland Dr.

ScareFactor: 7

Kom morgen terug! Dan bespreek ik een kannibalistische baby in GRACE en komt Halloween nu écht om de hoek kijken in TRICK ‘R TREAT! Bekijk hieronder de trailer van de gruwelfilm The Children:

Lees ook:DVD Watch – The Children
Lees ook:Halloween Marathon: Inside & Switchblade Romance
Lees ook:Halloween Horrormarathon! (Niet voor zwakke magen…)
Lees ook:Halloween Marathon: Trick ‘r Treat & Grace
Lees ook:Eerste trailer New Kids Nitro

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Halloween Marathon: The Children & Timecrimes

  1. Pingback: Halloween Marathon: Trick ‘r Treat & Grace | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>