Halloween Marathon: Inside & Switchblade Romance

Nu Halloween eraan komt, geef ik dagelijks tips voor de meest ranzige, maar ook onbekende horrorfilms. Ideaal dus voor een marathon of een goede introductie in horrorland. Lees en huiver…

Frankrijk staat niet per se bekend als horrorland, maar leverde deze eeuw wel meerdere gruwelijke horrorfilms af. Zoals Inside en Switchblade Romance (Haute Tension). Die laatste stamt alweer uit 2003, maar werd hier helaas nooit uitgebracht…

Inside

Een film die durft te gaan waar weinig films durfden. Het opent met een gruwelijk auto ongeluk, waarin we niet alleen een vrouw zwaar gehavend achter het stuur zitten, maar ook haar baby in de buik die een flinke klap opvangt. Het loopt (redelijk) goed af, want ze overleeft het drama. Haar man echter niet…

Op de vooravond van de bevalling zit deze Sarah rustig thuis. Totdat er op de deur wordt gebeukt en een vrouw haar opwachting maakt. Ze dringt het huis binnen en valt Sarah meerdere malen aan. Alleen lijkt ze het niet zozeer op haar gemunt te hebben, maar eerder op haar baby…

Inside is echt een killer van een film. Een weerloze zwangere vrouw die belaagd wordt…? Ziek… De hoofdrol van Alysson Paradis (zus van Vanessa, de vrouw van Johnny Depp!) is briljant en haar tegenspeler Béatrice Dalle oprecht creepy. Probeer deze te bestellen als je een smerige, enge horrorfilm wilt zien!

ScareFactor: 8,5

Switchblade Romance

Als iemand zou zeggen dat Inside een directe opvolger is van Switchblade Romance is het nog beste geloofwaardig. Ook hierin moet een vrouw het flink ontgelden, namelijk Marie. Zij blijft een nachtje bij een vriendin slapen op het platteland. ‘s Nachts ligt ze wakker, wordt er op de deur geklopt en hoort ze hoe het hele gezin wordt afgeslacht.

Ze slaat op de vlucht voor een moordenaar die weinig in beeld te zien is. Daar ligt de kracht van Switchblade Romance, die ondanks de belachelijke titel (waarom niet High Tension?) ook een klein beetje een ongeloofwaardig einde heeft. Toch zit je het grootste gedeelte flink in de spanning en dat is ook wat waard!

Switchblade Romance is zo gruwelijk als de titel doet vermoeden. Een prachtig verhaal en een bloedstollende achtervolging waarbij je meeleeft met hoofdrolspeler Cécile de France. Een scène die ondersteund wordt door muziek van Muse is adrenalineverhogend, net als de openingscène. Heerlijk gruwelen!

ScareFactor: 8

Kom morgen terug voor de besprekingen van de Spaanse mindfuck Timecrimes en de Britse enge-kinderen-film The Children! Kijk hieronder de trailer van Switchblade Romance:

Lees ook:Halloween Marathon: Trick ‘r Treat & Grace
Lees ook:Halloween Horrormarathon! (Niet voor zwakke magen…)
Lees ook:Geheimen van Paranormal Activity 2…
Lees ook:Eerste clip horror The Devil Inside
Lees ook:Eerste Trailer Coens Brothers Inside Llewyn Davis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>