Nog meer muzikale acteertalenten

Het aantal muzikale acteurs was te veel voor één lijstje en daarom kom ik nu met deel twee. En net zoals de vorige keer is de ene acteur/actrice een verborgen muzikaal talent en de ander…niet. Laat me horen wie jij de beste vindt en als je nog tips hebt, laat het me vooral weten.

Eddie Murphy

Net zoals Bruce Willis en Don Johnson was Eddie Murphy een hele grote ster in de jaren ’80 en kon hij doen en laten wat hij wilde. En net zoals Bruce Willis en Don Johnson wilde hij een zanger zijn. Hij pakte het slim aan, door samen te werken met een succesvolle artiest. Hij nam het nummer ‘Party All the Time’ op met Rick James, scoorde een grote hit en gaf zijn broer Charlie Murphy een paar hele goede verhalen.

Jaren later deed Eddie Murphy hetzelfde trucje nog een keer en maakte hij een nummer met Michael Jackson. De videoclip van ‘Whatzupwitu’ is ongelooflijk jaren ’90 (inclusief witte duif) en zal niet snel gerekend worden tot Jacksons betere werk.

Als je dacht van Eddy Murphy af te zijn, heb je pech. Hij is weer helemaal terug! Murphy heeft in 2013 een nieuwe single opgenomen en wist daarvoor weer een succesvolle artiest te strikken, dit keer is het Snoop Lion.

Michael Cera en Clarke Duke

De naam Michael Cera zegt je waarschijnlijk wel iets, als een film een lieve nerd nodig heeft, gaan ze voor Cera. Hij speelde in ‘Superbad’, ‘Juno’ en ‘Scott Pilgrim vs The World’. Clarke Duke is wat minder bekend, maar als een film een beste vriend voor de lieve nerd nodig heeft, gaan ze voor Duke. Hij was te zien in ‘Sexdrive’ en ‘Kick-Ass’. Samen vormen ze het bandje The Long Goodbye en maken ze hele kalme indie folk.

Scarlett Johansson 

Met de looks en het acteertalent van Scarlett Johansson zit het wel goed. Met haar muzikale talent is het maar aan wie je het vraagt. In 2007 maakte ze het album ‘Anywhere I Lay My Head’ met covers van Tom Waits. De een vindt het afschuwelijk en de ander vindt het prachtig. Persoonlijk ben ik nog niet over uit. De aanwezigheid van David Bowie op de achtergrond maakt het nummer ‘Falling Down’ in ieder geval een stuk dragelijker.

In 2009 maakte ze een nieuw album, maar dit keer als deel van een duo. En wanneer ze maar de helft van het liedje zingt, is ze eigenlijk best goed.

Ryan Gosling

Het blijft in de alternative/indie folk-hoek met Ryan Gosling. Zijn bandje Dead Man’s Bones bestaat uit hemzelf en Zach Shields. In 2005 leerden ze elkaar kennen en ze hadden allebei een fascinatie voor spookverhalen. Ze besloten nummers te schrijven en een album te maken, gewoon voor de lol. Met als regel dat ze alle instrumenten zelf bespeelden en niet meer dan drie opnames per nummer maakten, omdat ze alle mogelijke imperfecties er in wilden houden. Het resultaat mag er zeker zijn.

Een echte muziekcarrière lijkt er niet in te zitten voor Gosling. Dead Man’s Bones is tot nog toe een leuk project.

Bonus

De zangkunsten van Russell Crowe in ‘Les Miserables’ kregen hier en daar wat kritiek en omdat Russell Crowe iedereen wil laten weten dat hij echt wel een supergoede zanger is, heeft hij het nummer ‘Stars’ uit de film nog een keer opgenomen. Dit keer in de studio.

Lees ook:Birdman Returns in…’Birdman’
Lees ook:Billy Crystal presenteert de Oscars 2012
Lees ook:Ryan Gosling stelt teleur als regisseur
Lees ook:Eddie Redmayne is een mooie vrouw
Lees ook:Keira Knightley zingt ‘Lost Stars’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>