Hysterische nichten, enge vrouwtjes en Woodstock op Lowlands

Biddinghuizen staat met het festival Lowlands volgende week weer in het teken van muziek, theater, cabaret, lekker eten, silent disco en natuurlijk film. In de welbekende Echo-tent komen weer de meest fantastische films langs en reken maar weer op uitverkochte zalen.

Ik zet alvast de Lowlands tips op een rijtje, zodat jij alleen je tentje hoeft op te zetten en lekker in je klapstoeltje kunt hangen terwijl de volgende films langskomen.

Drag me to Hell – Christine Brown aast op een gewilde functie bij de bank waar ze werkt en komt voor een lastige keuze te staan. Verstrekt ze een lening aan een oude dame, die anders op straat dreigt te staan?

Als ze het niet doet, vervloekt de dame haar. Nachtmerries, enge demonen en een exorcisme zijn er uiteindelijk voor nodig om haar te laten beseffen wat er staat te gebeuren. Binnen drie dagen wordt Christine naar de hel gesleept…


Lowlandswaardig? –
Jazeker! De veelbesproken terugkeer naar horror van Sam Raimi is de natte droom van menig horrorfan. En hij slaagt op veel fronten! De heerlijke humor en de kitscherige horror is een perfecte mix, die Drag me to Hell een creepy ervaring zal maken op het festival.

Brüno – Wie kent ‘m nu nog niet? Sascha Baron Cohen trekt als de übergay Brüno alles uit de kast om eens lekker te rellen. Niemand blijft ongeschonden voor zijn vulgaire grappen, vooral het publiek niet!

Lowlandswaardig? – Absoluut! Heb je al even flink geblowd of een slok teveel op? Maakt helemaal niks uit, Brüno bestaat uit korte fragmenten, die prima op zichzelf staan. En voor het open-minded festivalpubliek is dit natuurlijk ideaal. En dat het een nachtvoorstelling is maakt het alleen maar specialer!

Man on Wire – Een documentaire over een koorddanser die tussen de twee vroegere gebouwen van het World Trade Center een wandeling wil maken? Op zijn minst bijzonder en ook goed geslaagd. Het docu-element gemixt met spannende scènes waarin de misdaad wordt gepland, werkt goed op het witte doek.

Lowlandswaardig? – Moeilijk, want je moet er wel een beetje de gedachten bijhouden. Maar zeker voor documentaire liefhebbers is het een tip! Maar mensen die zelf niet meer in een rechte lijn kunnen lopen, kunnen deze beter even skippen.

Gomorra – Deze Italiaanse maffiafilm kan zich volgens veel critici meten met grote films als Goodfellas en The Godfather. Meerdere verhalen vertellen hoe levens zijn verpest door de georganiseerde misdaad in Napels.

Lowlandswaardig? – Niet bepaald. Een veel te serieuze film die veel te serieuze zaken behandelt. Misschien geroemd om de rauwe manier van filmen, maar dat levert alleen clichésituaties met ’meer echte’ (lees: lelijkere) mensen op. Voor Lowlands is het helaas te lang, te slepend en veel te dramatisch. Lekker thuis op de bank kijken!

Taking Woodstock – Ang Lee besluit na twee heftige films (het liefdesepos Brokeback Mountain en de spionagethriller Lust, Caution) weer een gezellige film te regisseren.

Een jonge binnenhuisarchitect krijgt lucht van een of ander festival. Hij besluit de festivalganger onderdak te bieden in het motel van zijn ouders en beleeft de tijd van zijn leven.

Lowlandswaardig? – Absoluut! Een film over een festival die op een festival speelt waar ze ook films draaien? Dit kan bijna niet meer stuk! Ang Lee heeft zich al vaker bewezen als regisseur en kan veel met de talentvolle cast (Demetri Martin, Liev Schreiber, Emile Hirsch, Imelda Staunton). Als jij lekker gaat chillen in de Echo bij Taking Woodstock heb je in ieder geval de kans dat je mij ook tegen komt!

Let the Right one in – Schattig ventje wordt verliefd op een vampiermeisje… Een variant op Twilight? Dacht het niet! Deze eigenzinnige Zweedse film gaat veel dieper en is eerder te omschrijven als een liefdesverhaal, dan als een horrorfilm. Maar die ene scène in het zwembad… of die ene scène in die tunnel… Misschien is het toch best creepy allemaal!

Lowlandswaardig? – Horror doet het altijd goed op Lowlands en deze romantische mix zal daar niet onder doen. Misschien op het eerste gezicht een vreemde keuze, maar kijk alleen maar naar die talloze prijzen (zoals onlangs op het IMAGINE: Amsterdam Fantastic Film Festival, waar de film er met de Silver Scream Award vandoor ging). De Amerikaanse remake is in handen van Matt Reeves (Cloverfield).

9 – Een kleine lappenpop ontdekt een wereld waarin geen mensen meer te bekennen zijn. Gebaseerd op het korte verhaal van dezelfde naam en nu onder handen genomen door Tim Burton en Timur Bekmambetov. Maar de namen achter de stemmencast zijn ook niet mals! Wat denk je van John C. Reilly, Elijah Wood, Christopher Plummer en Jennifer Connelly?

Lowlandswaardig? – Tja, het zal niet aan de namen lliggen. Al is dat natuurlijk niet de reden waarom je hiervoor op die rottige klapstoeltjes gaat zitten tijdens Lowlands! Waarvoor wel dan? De wondere wereld die Tim Burton altijd voorschotelt en natuurlijk het schattige lappenpopje. Al was misschien de sterke animatiefilm Coraline passender geweest. Maar kun je paddo’s scoren? Dan is 9 waarschijnlijk de trip van je leven!

Lees ook:Jouw film te zien op het Witte Doek?
Lees ook:Trailer vd Dag: From Paris With Love
Lees ook:Wat jij deze week niet mag missen!
Lees ook:Eerste films Imagine Film Festival bekendgemaakt
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>