Black Gold nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Van de regisseur van Seven Years in Tibet en The Name of the Rose is nu het epische avonturenfilm Black Gold verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Het verhaal

Arabië in de jaren 30. De tijd van een ontdekking die de hele wereld zal veranderen; het zwarte goud, olie. De jonge Arabische prins Auda (Tahar Rahim) die getrouwd is met de beeldschone Leyla (Freida Pinto) raakt verwikkeld in een strijd tussen twee rivaliserende Emirs. De een is zijn conservatieve vader Amar (Mark Strong) en de ander zijn moderne, liberale schoonvader Nesib (Antonio Banderas). Het pact tussen de Emirs over het niemandsland ‘De Gouden Gordel’ wordt geschonden, nadat Nesib het land gebruikt voor olie-exploitatie aan een Amerikaanse bedrijf. Auda komt voor een keuze te staan waarbij hij moet kiezen tussen zijn afkomst en toekomst.

Eindelijk weer

Het heeft even geduurd voordat er een nieuwe Hollywoodfilm verscheen met een Arabische tintje. Er zijn dan ook niet zo veel films van dit genre. De bekendste zijn natuurlijk Kingdom of Heaven, Prince of Persia, Jewel of the Nile en Lawrence of Arabia. Maar vanaf nu kan Black Gold moeiteloos aan dat lijstje worden toegevoegd.


Arabische acteur

De hoofdrolspeler van de film heet Tahar Rahim en is een acteur van Algerijnse afkomst. Je kunt hem kennen van de veel geprezen Franse film Un Prophète. Rahim laat in Black Gold echter zien dat hij genoeg talent heeft om het ook in Hollywood te maken, iets wat niet veel acteurs van Arabische afkomst gelukt is. Een acteur die het wel gemaakt heeft in het filmwereldje is Omar Shariff. Zijn bekendste film was Dr Zhivago, hij speelde tevens in Lawrence of Arabia en acteert nog steeds.

Conclusie

Antonio Banderas, Mark Strong, Frieda Pinto en Tahar Rahim schitteren in deze film. Met torenhoge budgetten is Black Gold één van de duurste Arabische filmproducties ooit en dat is er ook echt van af te zien. De film komt helaas niet in de buurt van het epische Lawrence of Arabia maar we zijn allang blij dat de Arabische wereld weer eens gefilmd wordt.

Met dank aan: mvsp

 

Lees ook:Black Gold poster en trailer
Lees ook:Bioscoop premières week 11
Lees ook:Eerste Trailer Welcome to the Punch
Lees ook:Welcome To The Punch poster
Lees ook:The Avengers nu op Blu-ray 3D, Blu-ray en DVD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>