The Grey nu verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD

Liam Neeson heeft een wolvenprobleem!
De spannende overlevingsthriller The Grey is vanaf vandaag verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD.

Het verhaal
Nadat hun vliegtuig crasht, strandt een groepje medewerkers van een olieplatform in het ijskoude Alaska. Daar blijken ze zich in het territorium van een groep wolven te bevinden die hen als indringers zien. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven om niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven.

Samenwerking
De film is gebaseerd op het korte verhaal “Ghost Walker” van Ian MacKenzie Jeffers, die ook mee schreef aan het scenario, samen met regisseur Joe Carnahan. Carnahan werd met deze film herenigd met producenten Ridley Scott en Tony Scott maar ook Liam Neeson waar mee hij eerder samenwerkte in de actiefilm uit 2010 The A-Team. De film zou eigenlijk de jongere acteur Bradley Cooper (die ook samenwerkte met Carnahan aan The A-Team) in de hoofdrol krijgen  maar hij werd uiteindelijk toch vervangen door Neeson.

Bekijk de trailer:
 

Ijzersterke cast en enge wolven
Liam Neeson laat in deze film zien dat hij makkelijk een hoofdrol kan spelen in een grote film. Vaak zie je hem als leraar of mentor in kleinere rollen in grote films zoals Batman Begins of Kingdom of Heaven. Hij speelt zijn rol ijzersterk en komt zeer geloofwaardig over als survival expert. Een andere acteur, die zijn rol goed speelt, is Frank Grillo die je misschien nog kent van de hitserie Prison Break en de film Warrior. Grillo speelt één van de overlevende die het leiderschap van Neeson probeert te dwarsbomen. En dan de wolven.. deze hebben uiteraard de grootste rollen in de film. Ze zien er groot en angstaanjagend uit, maar zijn in feite nagemaakte ‘poppen’. Toch zou je dergelijke wolven liever niet tegen willen komen.

Conclusie
The Grey is een van de spannendste films van het jaar! Je zit de hele film op het puntje van je stoel door de overlevingstocht die de personages maken. Je leeft echt mee met wat de personages meemaken en je hoopt dat je het zelf nooit mee zult maken. Liam Neeson, de rest van de cast en de hongerige wolven maken deze film een must see!

Met dank aan mvsp en dfw.

Lees ook:Achter de schermen bij The Grey met Liam Neeson
Lees ook:The Grey Trailer met Liam Neeson
Lees ook:Bekijk de eerste trailer van The Grey
Lees ook:Pas op! Liam Neeson heeft weer een pistool
Lees ook:Eerlijk over ‘Taken’

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Grey nu verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD

  1. D Tijssen

    Ondanks de wat negatieve reacties die je her en der leest, en de wat tegenvallende scores vond ik The Grey toch zeer de moeite waard. De film houdt de gehele speelduur de spanning goed vast, en ook de natuur van Alaska is prachtig om te zien

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>